2012. február 20-án került megrendezésre a XI. Esettanulmány-megoldó Verseny a Tímár László Tanulmányi Emlékverseny Alapítvány szervezésében. A megmérettetésen a Gazdaságtudományi Kar hallgatóiból álló csapat rendkívül szép eredményt ért el, amelyhez ezúton is gratulálunk! Az alábbiakban a csapattagok beszámolóját olvashatjátok.

„A PEstel Consulting Kft. fantázianéven indult győztes csapat, egy alapszakos és három mesterszakos hallgatóból állt össze; Domján Enikő Mária turizmus vendéglátás alapszak, Muszka Aliz Beatrice és Németh Gábor vezetés és szervezés, valamint Pánovics Adrienn logisztikai menedzsment mesterszak. A megfelelő csapat kiválasztásában és támogatásában Hargitai Dávid Máté Phd. hallgató segített, aki a korábbi években számos esettanulmány versenyen vett részt. A verseny egyszerre több kihívás elég állította csapatot, mivel ezelőtt még nem dolgoztak együtt és ilyen jellegű versenyen sem vettek részt, de eltérő érdeklődési körük és szakmai rálátásuk, hozzájárult a sikeres szerepléshez. Az esettanulmány megoldása során ennek előnyeit ki is használták, és a különböző véleményekből, ötletekből kovácsoltak egy egészet, mely végül a verseny megnyeréséhez vezetett.

Az esettanulmány témája egy dinamikusan fejlődő informatikai szolgáltató vállalat helyzete volt. A cég problémáira az ügyfélkiszolgálás különböző szintjeinek átstrukturálása, a szervezeti felépítés újragondolása, valamint a munkaerő bővítés és megtartás kérdésének megválaszolása jelentett megoldást. A problémamegoldásra 10 óra állt rendelkezésünkre. A prezentáció első körében a csapatok különböző zsűri előtt prezentálták megoldásaikat, melyből a csoportelső jutott tovább. A döntőben a zsűri minden tagja hallhatta a legjobb prezentációkat, és a kérdések után értékelte a csapatokat. A szakmai elismerés és az értékes tárgynyeremények mellett számos lehetőséghez jutott csapat a különböző szponzoroknak köszönhetően (szakmai gyakorlati hely, gyakornoki pozíció). A csapat ennek köszönhetően jutott tovább az Országos Esettanulmányi Versenyre, ahol képviselhették a Pannon Egyetemet.”

Az Országos Esettanulmányi Versenyről készült beszámolót is hamarosan megosztjuk Veletek.