Forrás: cogdogblog

Forrás: cogdogblog

Kedves Hallgatók!

Ezúton tájékoztatunk Benneteket arról, hogy a Hajós György Matematika Verseny kari fordulójára 2010. március 10-én kerül sor 14.00 órától az A/2 teremben. Amennyiben a fenti időpontban óraütközés áll fenn, akkor később is be lehet kapcsolódni.

A versenyen alapszakos hallgatók vehetnek részt.

Részletes információkat találtok a kar Moodle honlapján (Egyebek -> Hajós György Matematika Verseny).

A legjobbak részt vesznek az országos fordulón és értékes tárgynyereményben részesülnek.

A versenyről bővebben:

Az országos versenyt 2011-ben a bajai Eötvös József Főiskola Műszaki és Közgazdaságtudományi Kara rendezi május 5-7-ig.

A verseny országos fordulóján a kísérő események a bajai halászlé és helyi folklór, ipari emlékek, a Duna és Gemenci erdő valamint a szomszédos szekszárdi borvidék témája köré csoportosulnak. Környékbeli ipari és technikatörténeti kuriózumok megtekintésének lehetőségei is kiegészítik a változatos programsorozatot.

Az országos versenyre a Gazdaságtudományi Kar nevezi a kart képviselő hallgatókat. A kart képviselő hallgatókat helyi forduló során választjuk ki.

A versenyfeladatok anyaga a középiskolai tananyag és a karon folyó BA/BSc képzések matematika tananyagának közös része (Közgazdaságtan matematikai alapjai). A kari forduló 5 feladat megoldásából áll, amire 180 perc áll rendelkezésre. A kari forduló feladatai az utóbbi évek országos versenyeinek feladataihoz hasonló jellegű és nehézségű feladatok lesznek. A korábbi évek országos versenyeinek feladatai a verseny honlapján elérhetők. A kari fordulóban és az országos versenyen a kommunikációs eszközök kivételével minden segédeszköz (laptop, tankönyv, képletgyűjtemény, stb.) használható.

Az országos verseny szabályzata és a korábbi évek versenyfeladatai letölthető a verseny Moodle oldaláról.