logoblog másolataA Gazdaságtudományi Kar együttműködése a Veszprémi Utcazene Fesztivállal négy évre tekint vissza. Négy évvel ezelőtt hallgatóink választották meg azt a zenekart – az akkor még kevésbé ismert Irie Maffia-t -, akik a Kar támogatásával és ajánlásával jelent meg a Fesztivál programfüzetében. 2009-ben standdal voltunk kint és játékkal egybekötve utcazenés lufikkal halmoztuk el a várost. Idén, 2011. július 13-16. között a Fortuna-udvarban 16.45-től éjfélig várjuk programokkal – interaktív workshopokkal, előadásokkal és a fesztiválszervezők által biztosított koncertekkel – az érdeklődőket.

Az előadók között idén is a marketing és a média nagyágyúi kapnak helyet és szerepet – lesz szó például a mobilokon keresztül nézhető kiterjesztett valóságról és az alternatív közösségi kampányokról -, de a program kibővítéséül zenei témában is „fejtágítások” várhatók. Így a színpad nyitásául előadást tart a DJ Szövetségtől Jeszenszky Zsolt az állandóan nagy port kavaró zenei jogdíjakról, a zeneletöltésről és a zenei bizniszről. Az Irie Maffia zenekar harsonása, Élő Márton (Dr. Dermot) ezúttal nem csupán muzsikálni fog, hanem az új, world bass zenei műfajokról mesél. Az eatme! zenekar basszusgitárosa, az Élet és Irodalom prózaszerzője, a Kimnowak zenekar egykori tagja napjaink politikai kultúrájának és kultúrpolitikájának útvesztőibe kalauzolja el az érdeklődőket, míg az RTL Klub híradósa, Manhalter Dániel, aki egykori MTV-s tudósításával kirobbantotta a 2005-ös érettségi botrányt a híradók szerepéről beszél, illetve arról, ki lehet manapság híradós műsorvezető, rendező. A színpad egyik legnagyobb „durranása” a Süsü, a sárkány, a Kölyökidő, a Világ legrosszabb gyereke és még számos ifjúsági műsor és film anyukája (rendezője és dramaturgja), Takács Vera lesz.

Az előadások között táncbemutató és tánctanítások várják az érdeklődőket, melyek közül július 16-án megkíséreljük megvalósítani a fesztivál első Flashmob-akcióját a Ri-Sza táncklub vezetésével.

Aki egy kis kalandra vágyik, azt az ún. QR-kódok várják. A régi-új technológiának számító kódok ezúttal az Utcazene Fesztiválon is megjelennek check-point játékba rendeződve. A játékban résztvevők Veszprém utcáit és tereit bejárva számos kedvezményt is kaphatnak a játékba bekapcsolódó vendéglátóipari és kereskedelmi egységekben.

 2010-ben a Gazdaságtudományi Kar Színpadhoz kapcsolódóan az Utcazene Fesztiválon számos web2.0-ás technológia jelent meg, amelyet most 4 új technológiával is kibővítünk: A fentebb már említett QR kód technológián kívül a fesztivál történetében először élő adásban is nézhető lesz a Gazdaságtudományi Kar Színpad történései, eseményei. Az élő adások közvetítését a T-Mobile támogatja.

A GTK Utcazene layer a kiterjesztett valóság témakörébe tartozik. A mobiltelefonokra letölthető alkalmazáson keresztül nézve Veszprémet, az alkalmazás megmutatja, hol tartozkódik éppen az illető és melyik Gazdaságtudományi Karhoz és/vagy Utcazene Fesztiválhoz köthető pont található hozzá a legközelebb és ott éppen milyen program zajlik. A program letöltését a Fortuna-udvarban az ingyenes wifi-elérhetőség is segíti.

 A teljes program megtalálható a Facebook-on, illetve hamarosan a blogon is!