A Turizmus Intézeti Tanszék Folyosógalériáján ez alkalommal a karikatúráké a főszerep. Karikaturistáink az utakat róva készítik humorral átszőtt, mutatós rajzaikat. Képeiket megtekintheted június 1-től augusztus 31-ig az „A” épület első emeletén.

jatszoter_Roadwalkers

A Turizmus Intézeti Tanszék Folyosógalériája fotó- és festménykiállításokkal teszi színesebbé az egyetemi életet. Ez alkalommal a karikatúráké a főszerep, így a turizmussal karöltve megalkottuk a karikaturizmus fogalmát.

Karikaturistáink, Törőcsik Zsolt és párja, Kádár Zsuzsi évek óta róják együtt az utakat. Hét közben kamiont vagy teherautót vezetnek együtt Európa különböző országaiban, és imádnak csavarogni! Innen a nevük: RoadwalkerS.

Ironikus köntösbe bújtatott képeik rámutatnak korunk társadalmi problémáira. Jobbára aktuális helyzetekkel foglalkoznak, mint az ünnepek, az árvíz vagy a foci vébé. De nem hiányoznak gyűjteményükből a humorral átszőtt, túlfűtött, pajzán rajzok sem. A RoadwalkerS csapata karikatúráikat kedvtelésből alkotja, és kezdetben főleg barátaikkal osztotta meg őket. Az utóbbi időben azonban képeik kezdtek országos fórumokon is megjelenni: saját blogjaik mellett a Szimpla karikatúra pályázatán és a Párkocka.hu weboldalon.

Látogass el Te is a Folyosógalériára, és ha van kedved, írj a vendégkönyvbe!