fesztiválozó MO

Fotó: Fatér Dezső

2011. február 15-én ismét összegyűlt kollégiumi csapatunk, hogy egy újabb izgalmas előadás keretében a rendezvényszervezésről tudhassunk meg belső információkat (is). Előadónk nem más volt, mint Mészáros Zoltán, aki a Veszprémi Ünnepi Játékok főszervezőjeként a szakma érdekességeiről és nehézségeiről egyaránt mesélt nekünk.

Az előadás során megnéztük a fesztivál egyik promóciós filmjét, hogy még véletlenül se unjuk el magunkat, ami egyébként nem is lett volna lehetséges, hála előadónknak. Megtudtuk, hogy hogyan indult útnak mindössze az ötlettel a zsebében 2003-ban Mészáros Zoltán, anyagi háttér nélkül a fesztivál megrendezésének álmával, és hogy ebből hogyan nőtte ki magát az ország egyik legszínvonalasabb zenei és kulturális nagyrendezvénye. A helyszín adott: a Szentháromság-tér azóta is mindenévben 1200-1800 személynek nyújt színteret az igényesebbnél igényesebb fellépők zenéjének élvezetéhez. Csak néhány példát említve: José Cura, a világhírű argentin operaénekes (2004 és 2010) , Al DiMeloa, Bobby McFerrin, Nem York Voices, stb. Az ő megnyerésükön keresztül a szponzorkeresésen és pályázatokon át az egész évben erre való készülésig mindenféléről hallhattunk a fesztivál szervezése kapcsán.

Egy órába persze így sem lehetett belesűríteni azt a sok- sok részletet, ami ezzel jár, de nagyvonalakban mindenképp hasznos információkat kaphattunk elsőkézből egy ilyen nagyszabású fesztivál megszervezéséhez. Végeredményben azt lehet levonni következtetésként, hogy csak az vágjon bele, akinek ez élete egyik nagy álma, és nem fél a kockázattól, mert abból is van bőven! Mi azonban csak hálásak lehetünk az ilyen merész embereknek, akik kulturálisan gazdagítják a Város különlegességének palettáját!”

A beszámolót készítette: Legeza Fanni, 1. éves Turizmus-vendéglátás szakos hallgató.