Szabó Balázs: Hősök

Szabó Balázs: Hősök

Szabó Balázs, idegenforgalom és szálloda szakos hallgatónk a kreativitás és innováció európai évének keretében meghirdetett pályázaton közönségdíjat nyert Hősök című fényképével.

Az „Imagine a new world” című pályázatra 1500 fotós 5000 fényképet küldött be az Európai Bizottsághoz. A megmérettetésen valamennyi uniós tagállam, tagjelölt ország, illetve Izland, Liechtenstein és Norvégia fotósai – profik és amatőrök egyaránt – részt vehettek, korhatár nélkül. A közönségdíjat a magyar Szabó Balázs Hősök című képe kapta. Az alkotást a zsűri által előválogatott 30 fotó közül az európai közönség választotta ki.

Balázs fotóját a brüsszeli Espace Photographique Contretype kortárs fotóművészeti központban kiállították, innentől pedig európai körútra indul. Balázs többek között magáénak tudhatja már a kaliforniai „Zicasso – International Travel Photo Competition” első, a National Geographic 2008 fotópályázat 5. helyezettnek járó díját, képeit kiállították az auszrtál People&Planet, a New Yorktól Londonon át Moszkváig megjárt kiállításokon is.

Balázs honlapja, valamint blogja – számos remek fotóval – a linkekre kattintva található. Gratulálunk neki!