A hivatalos ponthatárok elsőként – még 2011. július 21-én este – a Felvin jelennek meg. A regisztrált jelentkezők a személyes oldalukon (Én felvim) is megtalálják a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat. Akik felsőoktatási felvételi jelentkezési lapjukon megadták mobiltelefonszámukat, sms-ben is kapnak értesítést.

A ponthatárok este nyolc után a Felvi nyitóoldaláról érhetők majd el intézmények-karok-szakok szerint böngészve, vagy akár a teljes listában keresve. A ponthatárok a Facebookon és androidos okostelefonokon is böngészhetők lesznek.

De mi lesz utána?

A ponthatárok kihirdetését követően az Oktatási Hivatal valamennyi jelentkezőnek ún. besorolási határozatot küld arról, hogy az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, és ott mennyi a ponthatár, valamint hogy besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. Függetlenül attól, hány képzést jelölt meg egyazon felsőoktatási felvételi eljárásban, a jelentkező csak egy helyre sorolható be: az általa felállított sorrendben arra a képzésre, ahol először éri el a megállapított ponthatárt.

A felvételről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos információkat az az egyetem, főiskola küldi meg, ahová besorolást nyert a jelentkező.

(Forrás: felvi.hu)