erasmus_mentorA PEHÖK Külügyi Bizottsága olyan vállalkozó kedvű, angolul társalgás szinten értő és beszélő hallgatókat keres, akik a 2013. év őszi szemeszterében mentori pozíciót töltenének be. A jelentkezéshez minimum egy, a Pannon Egyetem veszprémi kampuszán eltöltött aktív félév szükséges.

Mit kínálunk?
A mentorkodás közösségi munkaként elkönyvelhető szakmai tevékenység, amellyel kiemelt ösztöndíj pályázható a Pannon Egyetemen, valamint a köztársasági ösztöndíjhoz is pluszpontként számolható el.  Az Erasmus-ösztöndíj megpályázása esetén is előnyben részesülsz. Emellett nemzetközi kapcsolatokat építhetsz a külföldi hallgatókkal, folyamatos lehetőséged lesz az angol (német, olasz, francia stb.) nyelv gyakorlására. Mentorainknak Erasmus Student Network (ESN) kártyát adunk, amely különböző kedvezményeket garantál birtokosának az ország egész területén különböző boltokban, vendéglátóhelyeken stb..  Továbbá szívesen írunk referencialevelet a nálunk dolgozóknak az ESN csapatban végzett munka függvényében.

Mentorainkat felkészítjük a feladatra, s folyamatosan támogatjuk; célunk az, hogy a félév végére a külföldiekből és a mentoraikból igazi baráti csapat alakuljon.

Mit kérünk?

Az ESN mentorok egy vagy két külföldi hallgatót támogatnak veszprémi tanulmányaik (általában 4-5 hónap) alatt, segítik őket beilleszkedni az egyetemi életbe. Az Erasmus-mentor egyfajta „hivatalos barát”, akihez a mentoráltja bátran fordulhat tanulmányi vagy személyes problémáival.

Kiket keresünk?

Közösségi, mentoráltjuk felé felelősséget vállalni képes hallgatókat, akik szívesen lennének egy Európa-szerte kiterjedt nemzetközi szervezet tagjai, akik szeretnek segíteni, nyitottak a különböző kultúrákra és szívesen „nemzetköziesednének” heti egy-két órára.

Manapság egyre több fórumon hallhatjuk, hogy nem elegendő a diploma megszerzése a munkaerőpiacon való eredményes elhelyezkedéshez. A munkáltatók nagy figyelemmel kísérik az álláspályázók egyetem alatt folytatott szakmai és közösségi tevékenységét, valamint tesztelik a tényleges nyelvtudásukat. A PEHÖK Külügyi Bizottsága ezért is ajánlja bátran a mentorprogramban való részvételt!

Jelentkezni a mentor.veszprem@gmail.com email címen lehet augusztus 20-ig. Kérjük, hogy ezt rövid táblázatot kitöltve küldjétek vissza a mentor.veszprem@gmail.com címre.  A jelentkezéseket a PEHÖK Külügyi Bizottsága bírálja el a jelentkezési határidő lejárta után három napon belül. A jelentkezőket az eredményről e-mail-ben értesítjük.

További kellemes nyarat kívánok, üdvözlettel:

Bagladi Péter
Mentorkoordinátor, PEHÖK Külügyi Bizottság
mentor.veszprem@gmail.com