turizmusA Magyar Turizmus Zrt. “Az év turisztikai témájú szakdolgozata” című pályázatán Karunk két diákja is nagy sikerrel szerepelt. Újszerű témaválasztásáért díjazták Simon Zsuzsanna “Magyarország gyógyító helyeinek turizmusa a spiritualitás tükrében” című dolgozatát, Torma Ágnes “Tihany község turizmusfejlesztési koncepció a desztinációmarketing eszközeivel” című dolgozatával pedig különdíjat érdemelt ki.

A Magyar Turizmus Zrt. által életre hívott, „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” pályázatra 2009 őszén 53 szakdolgozat érkezett. A szakdolgozat-pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén, 2010. március 24-én, két kategóriában hirdettek nyerteseket, további négy pályázó pedig különdíjban részesült. A diákok a munkájukért járó elismerést ünnepélyes keretek között Dr. Kovács Miklóstól, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkárától és Dr. Róna Ivántól, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától vehették át.

A Magyar Turizmus Zrt. 2009-ben kilencedik alkalommal írt ki pályázatot „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére. A pályázaton az akkreditált hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, valamint az esti, levelező és posztgraduális képzésben, illetve a távoktatásban részt vevő hallgatók indulhattak államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal. A pályázatra egy-egy intézmény legfeljebb öt értekezést nevezhetett be, amelyből legfeljebb két pályamű idegen nyelvű is lehetett.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények közötti együttműködést és szakmai munkát, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. A Magyar Turizmus Zrt. központjában és Regionális Marketing Igazgatóságain (RMI), valamint külképviseletein a gyakornoki programok (amelyben 2010-ben több mint 10 főiskoláról, illetve egyetemről közel 60 fő vesz részt), a kutatásokban való részvétel, az információcsere, a Társaság által szervezett szakmai rendezvényeken való részvétel lehetősége, továbbá az MT Zrt. munkatársainak az oktatásban való aktív részvétele mind-mind azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók jól megalapozott elméleti ismereteik mellett gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek. A Magyar Turizmus Zrt. a turisztikai képzést a mintegy 10 közép- és felsőoktatási intézménynek nyújtott szakképzési hozzájárulás segítségével is támogatja. (Forrás: itthon.hu)