Jlius 1. - Brainstorming az Angol parkbanMásodik nap az egyetemen… Ma feladatokat kellett megoldanunk, amiket előző nap kaptunk.

Reggel mindenki a csoportja által megbeszélt időpontban, a megbeszélt helyre ment. Az első feladat egy kérdőív kitöltése volt. Ehhez fel kellett keresni egy tetszőleges parkot, majd miután körbejártuk, kitöltöttük a kérdőívet.

A második feladat egy üzleti terv összeállítása volt. Ehhez először brainstorming módszerrel ötleteket gyűjtöttünk, majd elkezdtük kifejteni a legígéretesebbet. Erre körülbelül 2 óra állt rendelkezésre, ekkor találkoztunk a többi csoporttal az Englischen Gartenben, ahol megbeszéltük a tapasztalatainkat.

Ezután még ki-ki saját csoportjával összeállított egy prezentáció másnapra, ami a csapatok üzleti tervét mutatta be, majd egy közös sörözéssel zártuk az egész napos munkát.

Másnap reggel fél 9-re kellett menni a müncheni főiskolára, ahol előadtuk a csoportosan kidolgozott üzleti ötleteinket a parkturizmussal kapcsolatban. Az öt csoport előadta ötleteit és megvitattuk azokat. Délben elbúcsúztunk a német kollegáktól és az egyetemi menzán ebédeltünk.

14 órakor egy müncheni hotelba voltunk hivatalosak, ahol bemutatták a Le Meridien hotellánc egyik kiváló épületét, ami 5 csillagosnak számít. Innen a Pinakothek múzeumok között választhatott a csapat, ahol volt régi, új és modern részleg, így három részre oszlott a csapat. Ezután a Deutsche Börze épületét néztük meg, majd megmásztuk az Alter Peter templom 306 lépcsőfokát. Nem volt semmi… 🙂