city_logistic_smallCity Logistic – A realitástól a science fictionig nemzetközi példák alapján címet viseli Dr. Bóna Krisztián, a BME Közlekedésmérnöki Kar, Közlekedésüzemi Tanszék egyetemi adjunktusának előadása, amelyet a Harsányi János Szakkollégium szervezésében tart 2011. február 23-án 16.00 órától a Szakkollégiumban (Veszprém, Vár utca 20.).

Európa szerte egyre több innovatív city logisztikai rendszerkoncepciót fejlesztettek ki, illetve az ezek életképességét bizonyító pilot projektek valósítottak meg. Több városban (Helsinki, Amszterdam, Drezda, Zürich) a pilot rendszerről már az éles működésre is áttértek.

A kutatásokat és a későbbi megvalósítást jól szervezett konzorciumok irányítják, és kulcsszerep hárul a későbbi rendszer üzemeltetőkre és/vagy városüzemeltetőkre. Olyan innovatív témákat integrálnak magukba, mint a környezetvédelem, az intermodalitás, az e-kereskedelem, a korszerű értékesítési formák és az integrált információs hálózatok kérdésköre.

Dr. Bóna Krisztián összefoglalójában rövid áttekintést ad néhány elgondolkodtató megoldásról elsősorban szervezési-technológiai szempontokat követve, a megoldásokban rejlő lehetőségekre és a megvalósít nehézségeire rámutatva.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!