SDC12039Túl vagyunk az OTDK első napján, amelyről elmondhatjuk, hogy nem volt lehetősége unatkozni senkinek. Vagy azért, mert előadott, vagy azért, mert a szervezésből vette ki a részét.

Délelőtt 10.00 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődött a rendezvény a B épület Aulájában. Beszédet mondott Porga Gyula, Veszprém város polgármestere, aki büszkén jelentette ki, hogy ez a gazdag történelmű város mindig is szívesen fogadta a vendégeket, ez most sem történik másképpen, és külön öröm számára, hogy a résztvevők között a határon túlról is érkeztek versenyzők kísérőikkel. Az OTDK-s diákokat a jövő közgazdaságtudományi elitjének tartja, és jó tanácsként hozzátette, hogy bánjanak jól a tehetségükkel, bátran éljenek vele.

Dr. Szabó Lajos megbízott dékán, ügyvezető elnök röviden bemutatta az egyetem Gazdaságtudományi Karát, beszélt az itt folyó kutatásokról, tudományos életről. Kiemelte, hogy a Kar idén ünnepli 10 éves születésnapját, továbbá az eredmények között büszkén számolt be arról, hogy a Kar gondozásában megjelent az első angol nyelvű menedzsment folyóirat, a Pannon Management Review. Dékán Úr beszédében hangsúlyozta, hogy a tehetséggondozás rendkívül fontos küldetése az egyetemeknek, majd számokkal érzékeltette, milyen nagyszabású konferenciának ad otthont a Kar. Megtudhattuk, hogy 670 előadó érkezett összesen a jelenlegi megmérettetésre, és ez alatt a 2 nap alatt 649 előadás hangzik el, amelyet egy közel 240 főből álló közgazdasági és gazdasági szakemberekből álló zsűri értékel. Nem utolsó sorban megemlítette a 150 fős szervezői csapatot is, akik arról gondoskodnak, hogy minden gördülékenyen menjen.

Dr. Hangos Katalin egyetemi tanár, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnökének köszöntőjében megjegyezte, hogy bár vegyészmérnöki OTDK-t már igen, de közgazdasági OTDK-t még nem szervezett eddig a Pannon Egyetem. Fel kellett nőni egy ekkora rendezvényhez, és ez most sikerült. Beszéde egyik kulcsmondatának ezt tartom: „Önök a mi jövőnk!”. Én azt mondom, ezt ízlelgetve folytassuk kis életünket itt az egyetemen, és kint a nagyvilágban. 🙂

Dr. Szendrő Péter, az OTDK elnöke szerint ez a rendezvény örök, akár csak a tavasz, és nagyban megmutatkozik ez alatt az idő alatt a fiatal és felnőtt közötti együttműködés.

Beszédet mondott még Dr. Mérő László egyetemi tanár az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karáról, aki egy érdekes színfoltja volt a megnyitónak. Beszédének a „Felkészülés az elképzelhetetlenre” címet adta, és nagy sikert aratott mondanivalójával.

401346_10151437155057561_4953508_nSasné Dr. Grósz Annamária ügyvezető titkár ismertette a 2 nap programját, majd felhívta a figyelmet arra, hogy az OTDK nem csak verseny, hanem lehetőség többek között kapcsolatok építésére, illetve az egyetem és a város megismerésére.

13.30-kor kezdődtek a tagozati ülések. Az előadások helyszínéül az A és B épület termei szolgáltak, különböző szekciókra , és azon belül is témákra bontva. Volt szerencsém meghallgatni többek között néhány hallgatótársunkat, akik nagyon ügyesen helytálltak, nem hiába jutottak el idáig. 🙂

A tagozati ülések után, 19.00-kor kezdetét vette a kulturális műsor, ahol Rozsnyói Péter és Orbán György jazz koncertjét követen, Hatás Andrea és Dominek Anna színésznők zenés színházi műsora segítette a versenyzőket a lazításban, amit maximálisan kiérdemelt mindenki!

Fotók: Katona Éva

„A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0026 azonosítójú projekt támogatásával valósult meg. A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

„A konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-XXXI.OTDK-M-12 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.”