Az MTA Veszprémi Területi Bizottságának (VEAB) keretében működő Logisztikai Munkabizottság 2012. szeptember 28-án tartotta szakmai ülését Nagykanizsán.

Az ülésen előadás hangzott el a Dél- Zalai Logisztikai Klaszterről, annak céljáról, futó projektjeikről, jövőbeni terveikről Mag János klaszter elnök előadásában. Ezt követően Dr. Kovács Zoltán a Pannon Egyetem tanára tartott előadást a „CENTRAL” projektről, ami egy egységes Európai Uniós oktatási keretrendszer kidolgozását tűzte ki célul a szállítmányozói és a raktárosi munkaterületekre vonatkozóan. A projektről további információk és eredmények a www.transportqualifications.eu és a www.logisticsqualifications.eu honlapokon olvashatók.

Az MTA VEAB Logisztikai Munkabizottsága az országban működő logisztikai munkabizottságok között együttműködést, együttgondolkodást, kezdeményezett így a Debreceni Akadémiai Bizottság (MTA-DAB), Miskolci Akadémiai Bizottság (MTA-MAB) és a Pécsi Akadémiai Bizottság (MTA-PAB) keretében működő logisztikával foglakozó munkabizottsági tagokat is meghívta ülésére.

A szakmai előadásokat kérdések követték, majd sajtótájékoztató keretében került ismertetésre az ülés munkája.

A beszámolót készítette: Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta (MTA VEAB Logisztikai Munkabizottság titkára)