Vienna_tripKözeleg a félév vége, mint máshol, Bad Gleichenberg-ben is felgyorsult egy picit az élet: ZH-k, prezentációk, vizsgák és némi kirándulás.

A szorgalmi időszak nem olyan, mint otthon, itt hétről hétre folyamatosan kell beadandókat készíteni, prezentációkat előadni és ZH-kra tanulni. Eleinte azt se tudtam mire készüljek, mert annyira sok feladatot kaptunk, hogy szinte lehetetlennek tűnt mindegyiket teljesíteni. De a siránkozás helyett minden napomat beosztottam, mikor mire tanulok, mikor megyek órákra és mikor alszok. Viccesen hangzik tudom, de nem engedtem, hogy az ár magával ragadjon. A lényeg az, hogy megtanultam beosztani az időmet, és szépen haladok előre. Az órarend kuszaságához hasonlóan konkrét vizsgaidőszak nincs, de nem azért mert nincsenek vizsgák, hanem mert az egész félév során vannak, csak nem koncentrálódnak egy konkrét időszakra. Otthonnal ellentétben itt vizsgaidőpontok meg vannak határozva, így a hallgatónak kötelező az adott időpontban vizsgáznia.

A vizsgák mellett azért a kirándulásokra is jutott idő, amit a buddy-k szerveztek. A buddy egy olyan hallgató, aki megérkezésetekkor felveszi Veletek a kapcsolatot, és segít abban, hogy könnyebben be tudj illeszkedni az új környezetbe, valamint probléma esetén hozzá fordulhatsz. A kihagyhatatlan karácsonyi vásárt természetesen mi sem hagytuk ki Bécsben, és egy szép bögre emlékeztet arra, milyen jó a hidegben a forralt bor. A nevezetességek megtekintése mellett éjszaka is aktívak voltunk különböző klubokban és bárokban. A fogcsikorgató hideg miatt a csapat fele a kirándulás után ágynak esett, de már mindenki makk egészséges.

A következő kirándulás a Rural Tourism óra keretén belül történt. A Pannon Egyetem és a Fachhochschule Joanneum két oktatója Mayer Péter és James Miller közösen oktatta a tárgyat Veszprémben és Bad Gleichenbergben, majd a magyar és az osztrák csoport az elméletben tanultakat a gyakorlatban is megtekinthette az Őrségben, és Stájerország déli csücskében elhelyezkedő Vulkanland kistérségben.