Egy sörgyár és a hozzá kapcsolódó értékesítési hálózat logisztikai együttműködését modellezi le a tréning egy játékon keresztül, amelyben a résztvevők csoportokban dolgozva képviselik a piaci szereplőket, és hoznak döntéseket a siker érdekében.  De vajon mi a titka a sikernek?

Egyet lehet érteni Martin Christopherrel abban, hogy ma már nem egyedi vállalatok, hanem ellátási láncok versenyeznek egymással. Az ellátási láncok sikeres irányítása újszerű problémákat vet fel a szervezetek vezetéséhez képest. A hagyományos, formális struktúrák hatalmi viszonyai nem, vagy csak korlátozottan érvényesülnek. Az elkülönült és közös érdekek érdekes optimalizálási problémákat vetnek fel, amit a gyakorlatban nem mindig egyszerű megoldani. Mindezek miatt magas készletek és hiányok egyaránt előfordulhatnak, a szereplők között pedig konfliktusok alakulnak ki.

Célcsoport és tipikus problémák: A tréning az ellátási láncok tervezésében és működtetésében érintett vezetőknek és szakembereknek, azaz supply chain menedzserek, logisztikusok számára ajánlott. A megszerzett tanulságok jól hasznosíthatók a szervezeteken belüli munka során is, ahol az összrendszer és részrendszerek optimalizálásának problémája felmerül.

A képzés célja, hogy felkészítse a résztvevőket az ellátási láncok működésében felmerülő lehetséges problémák felismerésére és azok okainak megszüntetésére – megfelelő döntéseken keresztül.

Tematika

Módszertan, megközelítés:

A tréning során változatos módszereket alkalmazunk. A program gerincét a klasszikus sörjáték három változatának lejátszása adja. Az ellátási láncokkal és a szimulációs játékkal kapcsolatos összefüggések egy bevezető előadás során lesznek ismertetve. A csapatok az irányítási stratégiájukat csoportdiszkusszió keretében alakítják ki. A tanulságokat plenáris megbeszélés során vonjuk le. Az oktató Monte Carlo szimulációkon keresztül mutatja be néhány stratégia várható eredményét.

A képzés nyelve: magyar

Létszám: Csoportonként min 4, max. 24 fő

Mire lesz képes az, aki elvégzi a képzést?

A képzés eredményeképpen a résztvevők képesek lesznek:

 

A képzés vezetője Dr. Kovács Zoltán egyetemi tanár

Dr. Kovács ZoltánDr. Kovács Zoltán, egyetemi tanár, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának korábbi dékánja.

Pályája során különböző iparágakban dolgozott. Oktatott tárgyai: termelés- és szolgáltatásmenedzsment, ellátási lánc menedzsment, logisztika, üzleti szimuláció.

Üzleti szimulációs kurzust vezetett a Darmstadti Műszaki Egyetemen és az Egyesült Államokban.

Trénerként és tanácsadóként több szervezet munkáját segítette, amelyek közül az ismertebbek: GE, Continental, Paksi Atomerőmű, Herendi Porcelánmanufaktúra, Nassmagnet, Jost, Maxon Motors, Nagykanizsa megyei jogú város.

 

 

Részvételi díj: 49.500 Ft + ÁFA/fő

Vissza a tréningnaptárhoz! >>>

Vissza a vállalati tréningekhez! >>>