by Michelle A. Brooks CC 2.0

by Michelle A. Brooks CC 2.0

A Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete és Tudományos és Nemzetközi Irodája valamint az American Corner, Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a VEAB Angol Munkabizottsága szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a tradícionális Amerika Hét programjaira, amelyeket 2010. április 12-15 között Veszprémben tartanak.

Ez a programsorozat, amelyet az amerikai kultúráról való tanulásnak, és a magyar-amerikai kapcsolatok erősítésének szentelnek Dr. Scott Campbell volt Fulbright professzor (Nazareth College, Rochester, NY) kezdeményezésére jött létre és mára egy nagy érdeklődésnek örvendő, sikeres és gyümölcsöző programsorozattá nőtte ki magát. Az idei esemény résztvevői közül sokan magyar illetve amerikai egyetemek oktatói, Fulbright ösztöndíjas professzorok, szakértők illetve tisztviselők.

Az idei programsorozat olyan témakörökkel foglalkozik, mint a diplomácia, történelem, civilizáció, művészet, irodalom, környezetvédelem, politika, üzletvitel, filozófia, szociológia és jog, amelyek több nézőpontból vizsgálják és elemzik az Amerikai kultúrát.

A legtöbb program rövidebb előadásokat, fórumbeszélgetéseket tartalmaz, amelyek hétfőtől csütörtökig a kora délutáni órákban kezdődnek.
Csütörtökön, április 15-én 16.30-tól tartják a „Welcome, Mr. President! – Amerikai elnökök Magyarországon” című kiállítás megnyitóját a Megyei Könyvtár földszinti kisgalériájában, majd egy azt követő filmes estére is invitálják az érdeklődőket.

A hétfői megnyitón beszédet mondanak az Amerikai Nagykövetség, a Nazareth College és a Pannon Egyetem képviselői, valamint vitaindító beszédet hallhatunk John Baliantől, a Budapesti Amerikai Nagykövetség Kultúrális attasséjától.
A programok látogatása ingyenes, az előadások nyelve angol.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Részletes program és további információ az American Corner elérhetőségein kérhető.