class2013. április 8. És 16. között egy amerikai vendégoktató, a Clayton State University-ről érkező Dr. Margaret Thompson által került megrendezésre a ’Leading Successful Teams’ elnevezésű intenzív kurzus a Gazdaságtudományi Karon.

A kurzus megkezdése előtt számos elvárást támasztottam az órák minősége és milyensége felé, amelyeknek az oktató valamint az órák teljes mértékben megfeleltek.

Az órák jellegüket tekintve nagyon interaktívak voltak – az aktív figyelmen kívül az órán való folyamatos aktivitás és a saját csoportod munkájában való részvétel alapvető követelmény volt. Dr. T. tanítási módszere a nálunk megszokottól jelentősen eltért, ugyanis rengeteg informális oktatási elemet alkalmazva tette érdekesebbé az órát és befogadhatóbbá az információkat.

Az első órán véletlenszerűen 3 csoportba osztottak bennünket, amelyek egészen a kurzus végéig meg maradtak. Minden csoportnak választania kellett egy projektet, amin egész héten át dolgoztunk. A siker érdekében számos órán kívüli tevékenységre is szükség volt mind egyéni- mind csapat szinten: pl. közös beszélgetések, házi feladatok és közösségi tevékenységek. A kurzus során 6 rövid beadandót kellett írnunk és 3 prezentációt tartottunk.

Az egész kurzus atmoszférája nagyon kellemes volt, mindenki élvezte az együtt töltött időt. Remélem, hogy a közeljövőben lesz még alkalmunk hasonló kurzusokon részt venni.