szamvitelA győri Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium 2003. februárja óta minden évben a Széchenyi István Egyetem Gazdálkodástudományi Tanszékével közösen megszervezi az időközben nemzetközivé vált Országos Pénzügyi és Esettanulmányi Versenyt (röviden: az OPEV-et), melyen idén Karunk négy fős – Horváth Krisztina Barbara, Remsei Kinga, Szummer Szilvia és Tóth Balázs, 3. éves Pénzügy és Számvitel alapszakos hallgatókból álló – csapata 5. helyezést szerzett

A 3 napos, egész hétvégét felölelő rendezvényen magyar nyelvű felsőfokú közgazdasági képzéssel foglalkozó intézmények négy-négy fős csapatai mérhetik össze tudásukat egy valós vállalati probléma megoldása során. A  résztvevő hallgatók gyakorlati tudást szerezhetnek, kapcsolatba kerülhetnek vállalati szakemberekkel illetve bebizonyíthatják, hogy az egyetemen elsajátított ismereteket a való életben is alkalmazni tudják.

2011-ben 22 egyetem és főiskola hallgatói az IBM  Smart Cities projektjét ismerhették meg és tanulmányozták át, hogy a helyzet értékelése mellett jövőbeli terveket is tartalmazó üzleti tervet, költségfelosztást készítsenek el. Előbb 16 fős tanári tanács, majd az IBM mellett a KPMG és több helyi cég képviselői előtt kellett prezentálniuk a 2 nap alatt elkészített tervet. A helyzetet nem csak a kevés alvásidő, hanem az elsőként való prezentálás kihívása is nehezítette, de Karunk csapata, a MoneyMakers derekasan helyt állt és 5. helyet szerzett. A csapat azonban a siker után sem pihen, hanem máris készül egy másik, adótanácsadással és könyvvizsgálattal foglalkozó versenyre, ahol immáron a 2. fordulóba jutva mérik össze tudásukat több más egyetem és föiskola csapatával.