Lean Akadémia nyílt nap“A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi vállalatánál folyamatosan fejlesztjük az egyetemi együttműködéseinket és a gyakornoki programunkat. Célunk, hogy gyakorlati ismeretekre tegyenek szert a hallgatók és valós ipari esetekkel foglalkozzanak. Ezeket az ismereteket a munkaerőpiacon bármely vállalatnál tudják majd kamatoztatni, de főként annak örülünk, ha ezt nálunk teszik meg. A program számunkra is előnyös, hiszen egy kreatív és ambíciózus gyakornok a munkájával és fejlesztési javaslataival számos esetben hozzá tud járulni, illetve előrelendíteni egy-egy osztály hatékonyságát.

Amit elvárunk a hallgatóktól és minden előadásunkon külön kiemeljük, hogy mennyire fontos az angol nyelvtudás. Nálunk szinte minden dokumentáció, specifikáció angol nyelven van, ezért ahhoz, hogy be tudjon kapcsolódni a munkánkba, rendelkeznie kell ezzel a nyelvismerettel. Emellett elvárjuk, hogy motivált legyen, bátran kérdezzen, jó kommunikációs és kapcsolatteremtő készséggel rendelkezzen. Pozitív első benyomást kelt az interjú során a hallgatóról, ha felkészül a vállalatunkról, tevékenységünkről. Ha látjuk rajta, hogy vannak tervei, akár tanulmányaira, akár szakmai fejlődésére vonatkozóan és hajlandó gyakornoki munkát vállalni az iskola mellett vagy akár iskolai projektekbe bekapcsolódni.

Jómagam is a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi karán végeztem emberi erőforrások és nemzetközi gazdálkodás alapszakon, így tudom, hogy az egyetemen nagy hangsúlyt fektetnek a fent leírtak elméleti elsajátítására. Kiemelném az idegen nyelvtanulási lehetőségeket, továbbá számos tantárgy és iskolai verseny keretében szükséges a hallgatóknak prezentálni, bemutatni egy kidolgozott feladatot, mely által fejlesztik kommunikációs készségeiket. Ilyen jellegű tevékenységek pedig napi szinten fordulnak elő egy multinacionális vállalatnál. Azokat az órákat különösen kedveltem, amikor vállalati vendégoktatók tartottak előadást és hoztak konkrét esettanulmányokat, gyakorlati példákat mutattak be.

Continental Automotive Hungary Kft.Pozitívan tapasztaljuk, hogy azon hallgatók, akik a Pannon Egyetem képzésein tanulnak és jó eredménnyel végeznek, megfelelő elméleti alapokkal bírnak, ezért gyorsabban integrálódnak vállalatunk mindennapjaiba.

A hallgatók többféle módon kerülhetnek kapcsolatba velünk. Mi elsődlegesen a szakmai gyakorlatot preferáljuk. Ezen időszak alatt megismerhetjük a hallgatót, látjuk, hogy hogyan teljesíti a rábízott feladatok megoldását. Ha elégedettek vagyunk vele, akkor beléptetjük a gyakornoki programunkba. A gyakornokoknál mindenkire egyénre szabottan alakítjuk ki a munkavégzést, mert figyelembe vesszük azt, hogy iskolába jár és elsődlegesen ott kell helyt állnia. A vállalati integrációban a hallgatóhoz kijelölt mentor veszi ki a részét elsősorban. A belépés napján megkapja a hallgató a szükséges tájékoztatást és oktatást, ezt követően pedig a mentor “szárnyai” alá kerül. A szakmai gyakorlat végén teljesítmény értékelés alapján döntünk arról, hogy továbbfoglalkoztatjuk-e a hallgatót, vagy később lépünk vele újból kapcsolatba, amikor a szükséges szaktudást és kompetenciákat elsajátította vagy bővítette.”

Orbán Asztrid
HR Specialista & HR projektekért felelős munkatárs
Continental Automotive Hungary Kft.