A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) következő workshopjaira szeretettel várják az érdeklődőket a szervezők.

Ezen alkalommal a Helyi fejlesztések, jó kormányzás tematikus fórum és a Társadalmi Innováció Menedzsmentje tematikus fórum ugyanazon a napon kerül megrendezésre, egymást követően. Mindkét fórum témája a TINLAB Kutatások kapcsolódási lehetőségei – ahol a fórumok munkája szempontjából releváns kutatások kerülnek bemutatásra és az előadások után a résztvevőkkel megvizsgálják a potenciális kapcsolódási pontokat más projektekkel, szervezetekkel a szinergiák kiaknázása érdekében.

“Helyi fejlesztések, jó kormányzás” tematikus fórum

A workshop időpontja: 2023. május 23. 13:00-15:00

Helyszíne: 1025 Budapest, Cserje u. 5. – Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft.

Bemutatandó kutatások:

  • 1. kutatás: Városlakók településviszonyulásának feltárása: települési otthonosság és a társadalmi innováció lehetőségei a településfejlesztésben – Nyírbátori lakosok környezetpszichológiai helyei. Előadó: Dr. Dúll Andrea Magdolna, intézetigazgató és Balázs Bálint PhD-hallgató ELTE Pedagógia és Pszichológiai kar, Ember-Környezet Tranzakció Intézet
  • 2. kutatás: Közösségi alapú kreatív ipari szolgáltatások és energiahatékony szelíd technológiák kutatása és fejlesztése. Előadó: Dr. Arapovics Mária habilitált egyetemi docens, ELTE Társadalomtudományi Kar

Kérjük, részvételi szándékát és a részvétel formáját ezen a regisztrációs felületen legyen szíves jelezni. Az online résztvevők számára a csatlakozási linket az esemény előtti napon küldik emailben.

“Társadalmi Innováció Menedzsmentje” tematikus fórum

Időpont: 2023. május 23. 15:00 – 17:00

Helyszín: Ex Ante Tanácsadó Iroda (1025 Budapest, Vérhalom utca 33/a)

A fórum napirendje:

  • Köszöntő, az elmúlt időszak TINLAB-tevékenységeinek ismertetése (Farsang Zoltán, a fórum szakmai vezetője és Hollósi Szabolcs, a HÁRFA Alapítvány elnöke)
  • A smart technológiák társadalmi elfogadottsága (Csizmady Adrienne kutatóprofesszor, ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont, “A jövőtechnológiák társadalmi elfogadottsága” kutatócsoport)
  • Smart technológiák a hátrányos helyzetű emberek szolgálatában (Tausz Katalin professor emeritus, ELTE TáTK, “A jövőtechnológiák társadalmi elfogadottsága” kutatócsoport)
  • Kerekasztal-beszélgetés

A rendezvényen való részvétel online és személyes formában is lehetséges.

Részvételi szándékát kérjük, hogy az alábbi linken keresztül jelezze legkésőbb 2023. május 19-ig.

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) célja a társadalmi innováció nemzeti szintű fejlesztési keretrendszerének kidolgozása. A társadalmi innováció definiálása és tematikus fórumok működtetése keretében az akadémiai, civil, állami és gazdasági szereplőknek lehetősége nyílik együtt dolgozni új kutatási és innovációs programokon.