Mi az a TED és a TEDx? Ez a videó elmondja a TED és TEDx történetét, dióhéjban:

 

„Ötletek, amelyeket megéri terjeszteni” – ez a TED és TEDx konferenciák szlogenje. 2016 őszén Veszprémben is megnyílik a lehetőség megtapasztalni ennek a lenyűgöző világnak az atmoszféráját.

Az első TEDxBenedekHegy rendezvényen központi téma: Túl a határainkon

„Szabályok és rendszerek hatják át az életünket. Kontrollálnak minket, így vagyunk képesek döntéseket hozni, vagy ismerős helyzetekben gyorsabban cselekedni. Vajon képesek vagyunk-e meghaladni a saját képességeinket, átlépve a fizikai, vagy mentális korlátainkon?

Közösségekben élünk, így nem csupán a saját korlátaink terelgetnek minket. Hogyan működik a mi közösségünk? Létezik-e tökéletes társadalom? Mire lehet képes egy közösség, ha betartja a saját szabályait?

A szabályok és törvények a természet minden szintjén hatással vannak ránk. Vajon a tudományos törvényszerűségek szigorú szabályok, vagy inkább jóindulatú javaslatok? Meddig feszegethetjük ezeket a határokat? Mi történik, ha átlépünk rajtuk?”

Ha téged is érdekel, mi rejlik a felszín alatt, milyen szabályok és rendszerek befolyásolják életünket, társadalmunkat, vagy a természetet, ott a helyed!

Jelentkezz és inspirálj másokat is!
Ha van olyan ötleted, történeted, felismerésed, vagy mondanivalód, amely másokat is gondolkodásra ösztönöz, jelentkezz előadónak!

Bármilyen területről is legyen szó, most lehetőséged nyílik megmutatni, hogy ott a helyed a 2016-os TEDxBenedekHegy színpadán!

Az előadói jelentkezésre két lehetőséged van:

1. Szöveges anyagot adsz le:
Ez esetben ezt a jelentkezési adatlapot és a szöveges összefoglalódat küldd el ide: hello@tedxbenedekhegy.com. A tárgy legyen ’Előadói jelentkezés’.

2. Videót töltesz fel Youtube-ra
Ez esetben ezt a jelentkezési adatlapot és a Youtube videód linkjét küldd el ide: hello@tedxbenedekhegy.com. A tárgy legyen ’Előadói jelentkezés’.

Az összefoglalót (akár szöveges, akár videó) úgy alkosd meg, hogy megtudhassák ki vagy, milyen ötleted/projekted van, és azt, miért lehet érdekes az előadásod a közönség számára.

A jelentkezés határideje: 2016. július 15. péntek éjfél.

A pályázatok elbírálása folyamatos, legkésőbb 2016. július 18-ig mindenkit értesítenek.

Jelentkezz mielőbb, hogy biztos helyed legyen a programban!

További informávió: http://tedxbenedekhegy.com/