2015 áprilisában Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók szakkirándulást szerveztek Egerbe és környékére, amelyhez a szakon végzett öregdiákok is örömmel csatlakoztak. Az alábbiakban Kiss Réka korábbi hallgatónk élménybeszámolóját olvashatjátok.

„Immár harmadszor vehettem részt a Turizmus Tanszék szakkirándulásán, és ezúttal is tartalmas, érdekes és kikapcsolódást nyújtó programokban volt részem. Legyen szó külföldi vagy belföldi utazásról, az utazás élménye számomra mindig magával ragadó, különösen, ha családi, baráti társaságban telik. A kirándulás folyamán baráti légkör uralkodott, volt turizmusos hallgatóként csatlakozhattunk az oktatókhoz és jelenlegi hallgatókhoz.

Magyarország egyes régiói rengeteg ismert és kevésbé ismert, történelmi, természeti és mesterséges látnivalót tartogatnak az utazók számára, Eger és környéke is egy ilyen terület. Amikor kiderült a kirándulás úti célja, nagyon megörültem, ugyanis a közeljövőben a viszonylag nagy távolság miatt nem juthattam volna el ide. Az idei kirándulás nagyszerűsége abban rejlett, hogy hazánk egyik legszebb desztinációjában a hagyományos turistáskodás mellett szakmai programokon vettünk részt, ezekkel is bővítve ismereteinket. A kirándulás során gyakorlatban tapasztalhattuk meg a turizmus egyes szereplőinek működését, ami leendő turisztikai szakemberként elengedhetetlen fontosságú. Nagy élményt jelentett számomra, hogy szállodaigazgatók személyesen vezettek körbe minket a szállodarészlegeken, elmesélve saját tapasztalataikat. Péntek este az aggteleki kirándulás után a nap méltó befejezéseként szépasszonyvölgyi borkóstolón vettünk részt, ami remek hangulatban telt, ismerkedésre, lazításra adott lehetőséget.

Ismét bebizonyosodott, hogy néhány nap kedvcsinálónak tökéletes, de egy régió teljes megismeréséhez újra vissza kell térni oda, valamint hazánk rengeteg szépséget rejt a kirándulni vágyóknak. Kiváló kezdeményezésnek tartom, hogy diákok állíthatják össze az utazást, így lehetőségük nyílik gyakorlatba építeni az elméleti utazásszervezési ismereteket.

Ezúton is köszönet a szervezőknek, remélem a jövőben is lesz lehetőségem csatlakozni a szakkirándulókhoz!”