Szakkirándulás 2016 áprilisában került sor a turizmus-vendéglátás szakkirándulásra. Az úti cél ezúttal a Tisza-tó volt. Az alábbiakban Sági Melinda hallgató élménybeszámolója olvasható.

„A tavalyi évhez hasonlóan, idén is volt szerencsém részt venni a turizmus-vendéglátás szakkiránduláson, melynek során Magyarország egy kevésbé népszerű területét, a Tisza-tavi régiót ismerhettük meg.

Amikor kiderült az úti cél, nem gondolkoztam azon, hogy idén is részt vegyek-e a kiránduláson, amint lehetőségem adódott rá, már jelentkeztem is, hiszen a Hortobágyi Nemzeti Park előkelő helyen szerepel(t) a bakancslistámon.

SzakkirándulásA szakkirándulás az aktív- és ökoturizmus jegyében zajlott, így a szakmai előadásokon és szállodalátogatáson kívül néptáncoltunk, csónakáztunk – mely az égieknek köszönhetően tényleg aktív volt –, hajókáztunk, kirándultunk és rengeteget kerékpároztunk. A bátrabb egyének fakultatív program keretein belül kenuzhattak is.

A gasztronómia területén sem volt hiány, lehetőségünk volt megkóstolni a poroszlói Rétesház finomabbnál finomabb réteseit, a híres Szicsek pálinkákat, valamint a második nap estéjén az általunk elkészített, hajdú-bihari tájjelegű ételt, a slambucot.

A szakmai előadások során rengeteg új ismerettel bővíthettük tudásunkat, melyek elengedhetetlenek mind a hátralévő tanulmányainkban, mind pedig a leendő szakmánkban a turizmus területén. Az érdekesebbnél érdekesebb programok pedig hamar összekovácsolták a társaságunkat, tanárokat, turizmusos hallgatókat, külföldi diákokat egyaránt. Külön élmény volt számomra a Tisza-tavi Ökocentrumban a vidrák látványetetése, valamint Mezőkövesden a Kisjankó Bori Emlékház.

SzakkirándulásAz alföldön eltöltött három nap kellemes, baráti légkörben, jó hangulatban telt, egy percünk sem volt unatkozni. Nem csak a végtagjaink fájtak a sok aktivitástól, hanem a hasunk is a rengeteg nevetéstől. A társaság számtalan felejthetetlen élménnyel tért haza, és úgy gondolom, hogy mindannyiunk nevében kijelenthetem: Visszamennénk!

Ezúton szeretném megköszönni a szervezőknek, Beának, Fanninak és Katának a kitartó munkájukat, oktatóimnak és diáktársaimnak pedig a részvételt, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy ez a szakkirándulás legtöbbünk – ha nem mindenki – számára egy felejthetetlen élmény lehessen!”

Köszönjük szépen Melindának az élménybeszámolót!