A 2016-os felvételi eljárás során meghirdetett alapképzési szakok és felsőoktatási szakképzések megtekinthetők ide kattintva!>>>

 

A 2016-os felvételi eljárás során meghirdetett mesterképzési szakok megtekinthetők ide kattintva!>>>

 

Jelentkezési határidő

2016. február 15.

Hány helyre lehet jelentkezni?

A 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb 6 (hat) jelentkezési hely jelölhető meg.

Amennyiben a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, akkor az a maximálisan megjelölhető jelentkezési helyek számát tekintve egy jelentkezési helynek tekintendő (ha az intézmény/kar/szak/képzési szint/munkarend/képzési nyelv/képzési helyszín azonos.) Ezekre természetesen külön sorban szükséges jelentkezni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

További információért kattintson ide!>>>

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni elektronikusan az E-felvételi keretében lehet.

A jelentkezőknek az adatok kitöltése, illetve az eljárási díjak befizetése után hitelesíteniük kell jelentkezésüket, e nélkül a jelentkezés érvénytelen! A hitelesítés kétféleképpen végezhető el:

  • Ügyfélkapun keresztül
  • Hitelesítő adatlappal

Az Ügyfélkapu segítségével történő hitelesítés, illetve a hitelesítő adatlap postára adásának határideje: 2016. február 23.
Hitelesítő adatlappal történő hitelesítés esetén az adatlapot az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. címre kell beküldeni ajánlott küldeményként.

További információért kattintson ide!>>>

Mit és hogyan kell csatolni a jelentkezéshez?