MexikóA Gazdaságtudományi Karon idén is megrendezésre került a Nemzetközi Hét. Színes, érdekes programok várták az érdeklődő hallgatókat.

Horváthné Deák Emese, az Oktatási Igazgatóság Erasmus koordinátora az Erasmus+ programok nyújtotta ösztöndíj lehetőségeket mutatta be az érdeklődő hallgatóknak és mindenkit arra bíztatott, hogy utazzon.

A Karunkon cserediákként tanuló Erasmus hallgatók bemutatták országukat, egyetemüket és rövid bepillantást engedtek otthoni életükbe. Arra is választ vártunk tőlük, hogy miért a GTK-t választották.(A választ csak az tudja, aki maga is ott volt.)

Golubeva Irina nagyon érdekes interkulturális tréninget tartott angol nyelven. A kurzus legfontosabb tanulsága az volt, hogy ne csak nézzük, de lássuk is a világot, és ne ítéljünk elsőre, bárkit is sodor utunkba az élet.

Törökországot – Erasmus szemmel – Lőrincz Katalin és Kővári Edit mutatta be. Sok képpel, tényekkel és érzelmekkel fűtött beszámolójuk üzenete az volt, hogy érdemes Törökországot a saját (Erasmus)szemünkkel is látni.

Jeffrey P. Aiken tárgyalni tanította a hallgatókat és bemutatta az amerikai jogrendszer működését az érdeklődőknek.

A Nemzetközi Hét díszvendégeként november 5-én látogatást tett az egyetemen őexcellenciája Isabel B. Téllez De Ortega, Mexikó magyarországi nagykövete. Nagykövet asszony kedves és közvetlen stílusával elkápráztatta a hallgatókat. Beszélt hazájáról, a mexikói emberekről, a kultúrájukról és a felsőoktatási lehetőségekről. Irány Mexikó!