MexikóÁltalános ösztöndíjprogram:

Mexikó a mexikói Külügyminisztérium (SRE) az AMEXCID Nemzetközi Együttműködési Ügynökség révén évente 5 ösztöndíjat ajánl fel magyar állampolgároknak posztgraduális tanulmányok folytatására (mester, doktori, specializáció és kutatás) mexikói felsőoktatási intézményekben.

A pályázati felhívásra a jelentkezéseket a budapesti Mexikói Nagykövetségen (1024 Budapest, Rómer Flóris utca 58., Tel.: 1-326-0447) kell benyújtani 2016. szeptember 16-ig. A Nagykövetség fogja továbbítani a pályázati anyagokat az AMEXCID-nek.

További információ az ösztöndíjról és a képzésekről a következő honlapon található: http://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

Művészeti ösztöndíjprogram:

A Mexikói Külügyminisztérium szintén az AMEXCID útján további ösztöndíjakat ajánl fel egy speciális ösztöndíj program keretében, amely független az egyes országoknak felajánlott ösztöndíjaktól. Erre a speciális ösztöndíj programra több kategóriában lehet jelentkezni, azonban főleg kommunikáció és média területén dolgozó művészek (fotóművészek, festők, stb.) jelentkezését várják.

Az ösztöndíj pályázatokat ehhez az ösztöndíjhoz elektronikus úton kell benyújtani közvetlenül az AMEXCID-hez. Beadási határidő: 2016. szeptember 15.

További információ az ösztöndíjról a következő honlapon található: http://www.gob.mx/cms/uploads/attachment/file/114491/Fine_Arts_Fellowships.pdf