logisztika

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja idén második alkalommal hirdette meg több fordulóból álló csapatbajnokságát, amelyen a Pannon Egyetem hallgatóiból álló csapat bekerült a legjobb 6 közé, s különdíjat nyert. Az alábbiakban a hallgatók beszámolója olvasható.

“A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja idén 2. alkalommal hirdette meg több fordulóból álló csapatbajnokságát. A versenyre öt fős csapatok jelentkezését várták. Fontos volt, hogy minél több területről, szakról érkező diákokból álljanak a csapatok. Csapatunk a Just In Time néven regisztrált, tagjai pedig Bangó Zsófia, Farkas Gábor, Farkas Krisztina, Feil Dóra és Mokcsay Ádám voltak. Felkészítő tanárunk a Gazdaságtudományi Kar jelenlegi dékánja, Dr. Kovács Zoltán volt, aki sokat segített abban, hogy ilyen szép helyezést érjünk el.

Az első két fordulóra 2014. november 3-án és 2014. november 24-én került sor, ahol 32 csapat indult. Később megtudtuk, hogy határon túli intézmények is neveztek, a Pannon Egyetemről pedig 4 csapat indult. Az első és második fordulón online tesztet kellett kitölteni Moodle felületen keresztül. Az elméleti kérdések mellett számítási feladatok is előkerültek. A harmadik forduló 2015. február 23-ig tartott, mely során bemutatkozó videót kellett készíteni a csapatunkról, illetve két esettanulmányt kellett kidolgozni. Az esettanulmányok a dm Kft. és az Emerson Process Management Kft. egy-egy konkrét, valós feladatát, problémáját tartalmazták. A harmadik fordulóból csupán a legjobb 6 csapat juthatott be a döntőbe, ahol számos gyakorlati feladat várt ránk.

A döntőre mi maradtunk az egyetlen veszprémi csapat, így mi képviselhettük az egyetemet. 2015. március 27-én Székesfehérváron került megrendezésre a végső forduló az Emerson Process Management Kft. gyárépületében. A délutánig tartó döntő során ismét előkerültek optimalizálási problémák, de a csomagolás, kittelés, raklapok szállítása és kiskocsival történő szlalomozás sem maradhatott el, illetve iPad-en kellett egy targoncás szimulációt a legjobb idő alatt teljesíteni. A döntő első feladata azonban a dm Kft. által kiadott esettanulmány megoldásának prezentálása volt. Az előadásra 10 percünk volt, ebből 5 percet angol nyelven kellett teljesíteni.

A verseny első három helyezettje komoly pénznyereményben részesülhetett, és ugyan mi nem kerültünk a dobogóra, de a Levegő Munkacsoport különdíját elnyertük. A különdíjat az a csapat kaphatta meg, aki a leginkább figyelt a verseny során a környezetvédelemre. Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy élveztük a versenyt, rengeteg új dolgot tanultunk meg és egy igazán profi szervezésű döntőn vehettünk részt.”

A csapat tagjainak – Bangó Zsófiának, Farkas Gábornak, Farkas Krisztinának, Feil Dórának és Mokcsay Ádámnak -, valamint felkészítő tanáruknak, Dr. Kovács Zoltánnak ezúton is gratulálunk!