Locargo gyárlátogatás2015 szeptember 21-én hallgatóink a Locargo Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft.-nél jártak gyárlátogatáson. Az alábbiakban Liska Fanny számol be tapasztalataikról.

„2015. szeptember 21-én a Logisztika II. tárgy keretein belül a veszprémi Locargo Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft.-nél voltunk tanulmányi kiránduláson.

Az 1992-ben egyszemélyes vállalkozásként indult cég a nemzetközi fuvarozás és szállítmányozás mellett ma már folyamat szemléletű, komplex logisztikai szolgáltatással áll megbízói rendelkezésére.

Reisinger Győző, a cég ügyvezető igazgatója bemutatta a cég történetét és működését egy prezentáció keretében, valamint külön kitért a fejlett, az európai uniós környezetvédelmi előírásoknak tökéletesen megfelelő járműpark bemutatására is, melyek közül néhány járművet láthattunk is a cég területén.

Végigvezetett minket ügyvezető úr a hatalmas raktárakon, ahol láthattunk állványos, tömbös tárolási módokat és megfigyelhettük, ahogyan komoly magasságokból pakolják le targoncával a Haribonak szánt árukat. Igazgató úr hangsúlyozta a higiénés tényezők, illetve az információk bizalmas kezelésének fontosságát.

A cég nemcsak raktározási feladatokat lát el, hanem a már említett Haribo Hungária Kft.-nek teljes ellátási lánc menedzsmentet biztosít. Ez azért volt különösen érdekes számunkra, mert az elmúlt órákon Tanár úrral a „Sörjátékot” játszottuk, amelyben saját bőrünkön is tapasztaltuk, hogy az ellátási lánc szimulációja közben számos tényezőre kell figyelni.

Látogatásunkat színesítette, hogy végigkísért bennünket a cég egy olyan alkalmazottja, aki itt a Pannon Egyetemen végzett, Logisztikai menedzsment mesterszakon az elmúlt évben.

Izgalmas volt belülről látni egy ilyen sikeres logisztikai cég működését.”