Emberi erőforrás szakAz E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk a jelentkezőknek, ha látni szeretnék az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt eredmények képezik. Az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában a részpontszámok is megtekinthetők.

A 2015. július 9-ig beadott kérelmek és dokumentum-másolatok feldolgozása folyamatosan történik egészen a július 23-i ponthatár-megállapítás előtti napokig. A feldolgozásnak van néhány napos átfutási ideje, tehát a felületen olvasott pontszámok esetében mindig figyelembe kell venni a dokumentumok feldolgozottságát. Utóbbit a Dokumentumok menüpontban lehet ellenőrizni. Amennyiben egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban! Tehát mindig érdemes számolni a fenti feldolgozási időkkel is.

Pontszám-felülvizsgálati kérelmek július 20-ig

Előfordulhatnak adminisztratív hibák, amikor az adott pontot igazoló minden dokumentum túl van a feldolgozáson, ám a jelentkező mégis hibás rögzítést vagy hibás pontszámítást tapasztal. Ekkor az E-felvételi felületén lehet a pontszám valamely részeredményére vonatkozóan felülvizsgálati kérelmet kérni. Pontszám-felülvizsgálati kérelem küldhető a tanulmányi pontra, az érettségi pontra, illetve a többletpontra vonatkozóan, valamint az intézményi szervezésű vizsgaeredményekre is (utóbbit az adott felsőoktatási intézménynek továbbítják vizsgálatra). A felületen súgók is segítik a megjelenített információk értelmezését, ezeket érdemes elolvasni. Ugyanígy hasznos lehet a kérelem elindítása előtt újra áttanulmányozni a pontszámítási szabályokat a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2015. szeptemberben induló képzések c. kiadványban.

A 2015. július 20. éjfélig leadható kérelmeket legfeljebb 500 karakter terjedelmű szöveges indoklással kell ellátni. A kérelem benyújtható az E-felvételiben, ennek feldolgozása pedig a Kérelmek menüpontban nyomon követhető. Akinek nem áll módjában az E-felvételiben elküldenie a kérelmét, az megteheti az Ügyfélszolgálatnak írott e-mailben vagy telefonon (az idő rövidsége miatt postai úton nem tanácsos felülvizsgálati kérelmet küldeni).

Ponthatárok július 23-án

Idén is a www.felvi.hu honlapon lesznek elsőként elérhetők – várhatóan 2015. július 23-án, csütörtök este 20 órától – a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Ezzel egy időben publikálják a ponthatárokat az okostelefonos appok segítségével. Azok a jelentkezők, akik a jelentkezéskor megadták a mobiltelefonszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményükről.

Forrás: www.felvi.hu

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar – Felvételi információk itt.

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a felvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.