A jelentkezők legkésőbb 2015. július 9-ig nyújthatják be a még hiányzó dokumentumaikat, illetve módosíthatják adataikat és – egy alkalommal – a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Az E-felvételiben mindez csak néhány kattintás, így felesleges az utolsó pillanatig várni vele.

Február közepe, és a jelentkezéshez csatolt dokumentumok benyújtása óta hosszú idő telt el. A középiskolások megkapták év végi bizonyítványukat; sokan szereztek új nyelvvizsgákat, többletpontokra jogosító végzettségeket, másoknak éppenséggel az adataik változtak meg. Ezeket mind fel kell vinni a felvételi rendszerbe az E-felvételin keresztül.

Habár július 9. a hiánypótlás és a javítások végső határideje, érdemes folyamatosan feltölteni a birtokunkba kerülő dokumentumokat, hiszen ezzel elkerülhetjük, hogy a végére összegyűlő teendők közül valami kifelejtődjön. Ezáltal hamarabb megbizonyosodhatunk a dokumentumpótlásunk feldolgozásának eredményéről is. Utóbbit már csak azért is érdemes rendszeresen ellenőrizni, mert itt értesülhetünk arról, ha valamilyen okból elutasították valamelyik dokumentumot, ebben az esetben ennek indokát is láthatjuk, tehát még határidő előtt gondoskodhatunk a javításról . Az E-felvételi Dokumentumok oldalán súgók segítik az egyes státuszok pontos értelmezését, illetve bizonyos dokumentumok esetén a nevükre kattintva láthatóvá válnak a pontos formai és tartalmi követelmények. (Erről bővebben a Felvételi tájékoztató 4. fejezetében lehet olvasni.)

Dokumentumok

A jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni, és itt követhető nyomon az elbírálásuk is. Amennyiben a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Ha a dokumentum többoldalas (több különálló fájlból áll), akkor szintén itt folytathatjuk a további oldalak (fájlok) feltöltését adott típuson belül. Ha ahhoz a dokumentumhoz már minden szükséges fájlt feltöltöttünk, akkor a Feltöltés befejezése gombra kattintva tudjuk véglegesíteni a feltöltést. Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a személyes adatokat.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek dokumentumpótláshoz nem áll módjukban használni az E-felvételi rendszert (mert például nincs szkennelési lehetőségük), a postai utat kell választaniuk. Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni. Nincs értelme azonban az E-felvételiben feltöltött dokumentumokat fénymásolva is postázni, mert a duplázás csak a feldolgozás idejét hosszabbítja meg. (Forrás: www.felvi.hu)

Végezetül pedig néhány ok, hogy miért érdemes a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karát választani első helyen! 

Felvételi információk itt.

Kövess minket a Facebookon!

Amennyiben a felvételivel kapcsolatban bármi kérdésed van, a felveteli@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a (88) 624-860-as telefonszámon felteheted.