13_GTK_kiadvany_011Az Erasmus (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students) ösztöndíjról

 A program keretében a felsőoktatási intézmények közötti megállapodás alapján hallgatók és oktatók cseréje valósul meg, azaz az adott hallgató/oktató az általa választott, és az egyetemmel együttműködésben álló külföldi oktatási intézményben 3 hónaptól akár egy teljes tanévig eltölthet egy-egy oktatási periódust.

 

Az Erasmus hallgatói ösztöndíj alapszabályai

 

 

FONTOS TUDNI: Az ösztöndíjasra hárulnak az ösztöndíjjal kapcsolatos egyéb költségek és szervezési feladatok, így az útiköltség, biztosítás, valamint a vízum és az annak beszerzéséhez némely ország által kötelezően előírt orvosi vizsgálat díja. Számítani kell arra is, hogy érkezéskor sok esetben egyhavi szállásköltségnek megfelelő kauciót kérnek a kollégiumokban, vagy egyéb címszóval előleget kell letenni a havi szállásköltségen felül.

 

Milyen juttatásokban részesülhet egy ERASMUS diák?

 

13_GTK_kiadvany_031

 

A támogatás átutalására tehát csak akkor kerülhet sor, ha a Socrates Nemzeti Iroda megküldi az adott tanévre szóló támogatás nagyságára vonatkozó hivatalos szerződést, valamint a szerződésben feltüntetett pénzösszeget átutalta az Egyetem számlájára.

 

Erasmus partnerintézmények >>>

 

simon_barbara_sceczin

Erasmus hallgatók a Balti-tenger partján (Fotó: Simon Barbara)

Bővebb információ

Hallgatóink Erasmus-ösztöndíjas élménybeszámolói itt érhetők el.

Az Erasmusról bővebb információt itt találhatnak az érdeklődők.

A pályázásban segítséget nyújthat a HÖK Külügyi Bizottsága is.

Az Erasmus partnerintézmények listája elérhető itt.