20 éves jubileumunk alkalmából szeretettel várunk egy 20 km-es teljesítménytúrára 2023. október 14-én, szombaton. Motivációnak elég, ha tudod, hogy úticélunk a gyönyörű Tihanyi-félsziget, de ha hallgató vagy, akkor bizonyára az sem hagy hidegen, hogy a részvételért 5 db tesialáírás is jár.

Fontos információk:

Időpont: 2023. október 14-én

Busszal érkezőknek: találkozó reggel 8:15-kor a veszprémi autóbusz állomáson (8-as peron), ahonnan a 8:30-as busszal jutunk le Tihanyba. A nagyjából egy órás menetidőt követően (leszállás Tihany alsó megállóhelyen) a Belső-tó déli partjánál található Kotyogós Kávéterasznál találkozunk a kocsival érkezőkkel.

Autóval érkezőknek: találkozó 9:30-kor a a Belső-tó déli partjánál található Kotyogós Kávéterasznál.

A túráról: a túra 20 km hosszú, mely során 760 méter szintemelkedőt fogunk megtenni. A túra közepesen nehéz szintűnek számít, megközelítőleg 7 órát vesz igénybe.

A túra útvonala: Tihany Belső-tó Kotyogós Kávéterasz – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Apáti templomrom – Külső-tó – Kis-erdő-tető – Óvár – Barátlakások – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli part parkoló

Visszaút: a menetidő függvényében változhat. 18:17-es közvetlen busszal, 17:34 vagy 19:34-kor füredi átszálással.

Túravezetőnk Varga Ákos PhD hallgatónk, akinek ezúton is szívből köszönjük a segítséget!

Jelentkezéshez kattints ide, vagy görgess lejjebb! >>>

Jelentkezési határidő: 2023. október 10., 16:00

Szeretettel várjuk a hallgatókat, kollégákat, öregdiákokat egyaránt és a túrázás szerelmeseit!