„Az NTP-HHTDK-21-0033 projekt keretein belül ellátogathattunk a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba Budapesten. A kirándulás során velünk tartottak a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum diákjai is.

A kirándulást egy finom ebéddel kezdtük a hivatal épületének menzáján. Ezután először egy általános képet kaptunk a hivatal működéséről Dr. Birkner Zoltán elnök úrtól, aki elmondta, mik a céljaik, a víziójuk, missziójuk, mit értek el eddig és mit szeretnének a közeljövőben még elérni. Nagyon szimpatikus az elképzelésük, hogy a fiatalokban látják a jövőt és hajlandóak is segíteni őket.

Kölkedi Krisztián adott rengeteg hasznos információt a HSUP programról, hogyan kell elképzelni, mik az előnyei, miért éri meg belevágni, többet megtudtunk a program felépítéséről, motiváló sikertörténeteket hallottunk.

A nap végén pedig Dr. Szabó István elnök helyettest és Dr. Cziráki Szabinát hallhattuk a Tudományos Diákköri Konferenciáról. Elmondták egy TDK dolgozat megírásának az előnyeit, hogyan tudunk diákként profitálni a kutatói tevékenységből, és buzdítottak minket, hogy ne féljünk belevágni egy TDK dolgozatba. A nap végén egy nagy adag motivációval és lehetőségek tárházával mentünk haza.”

A beszámolót készítette Tóka Kata, kereskedelem és marketing alapszakos hallgató.

A program az NTP-HHTDK-21-0033 „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” c. projekt keretében valósult meg.