Az ExxonMobil, a világ egyik vezető energetikai cége, pályázatot hirdet diákok számára a gazdasági fejlődés és a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, az energiarendszer átalakításának, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában.

Kihívásokkal teli változások mentén nő az emberiség energiaigénye, a világban zajló folyamatok rávilágítanak a felelős energiagazdálkodás jelentőségére.

Egyre nagyobb az energiaszükségletünk, ám egyre kevesebb erőforrásból gazdálkodhatunk. Szükség van tehát a jelenlegi erőforrásaink hatékonyabb felhasználására, valamint az új technikai megoldásokra, és azok okos felhasználására. A jövőben a növekvő energiaigény mellett a fenntarthatóság jegyében az energia minden formájára szükség lesz – beleértve a földgázt és a megújuló energiaforrásokat is – Európa, valamint a világ kibocsátáscsökkentési céljainak teljesítéséhez.

Kettős kihívás:

Miként lehet az emberiség növekvő energiaigényét kiszolgálni a karbonlábnyom csökkentésével, a klímavédelmi céloknak megfelelően, az energiaátmenet és a felelős energiafelhasználás jegyében? A civilizáció és az emberiség javuló életminősége hogyan lehet összeegyeztethető a klímavédelmi célokkal? Miként valósulhat meg az energiafelhasználás felelős növekedése és fenntarthatósága?

Kiknek szól a verseny?

Azon Magyarországon tanuló

– egyetemi hallgatók vagy
– doktoranduszok, illetve
– egyetemekkel közös kutatási és fejlesztési projektekben közreműködő szakemberek, munkacsoportok

pályázatait várják, akik az energetika tudományának valamely területén valamely fejlesztő ötlet, vagy konkrét projekt bemutatására vállalkoznak.

A pályázatra csak online lehet jelentkezni, elő regisztráció szükséges, melynek határideje: 2020.szeptember 25. Jelentkezés itt >>>

A pályamunkák feltöltési határideje: 2020. október 21.

A pályázat leírása, mely tartalmazza a feltételeket és a díjazást elérhető itt >>>

Kapcsolat: dualchallenge@uniomedia.com