Nyílt órákkal várunk!

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatói az alább felsorolt nyílt órákon szeretettel várják a középiskolás diákokat a 2017/18. tanév tavaszi félév során.

Az órákon való részvétel előzetes regisztrációt igényel, ezért kérjük, hogy amennyiben valamelyik előadás felkeltette érdeklődésüket, jelezzék az ivan.katalin@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen, vagy a 88/624-860 telefonszámon!

TantárgyOktatóIdőpontHelyszínTantárgy tartalma
Számvitel alapjai (előadás)Dr. Molnárné Barna KatalinHétfőnként 8:00-9:30Polinszky-terem (Wartha Vince u. 1.)A tárgy a számvitel logikájának megismeréséhez, a számviteli alapok és a számviteli gondolkodásmód elsajátításához ad segítséget. A tárgy jelszava: nem magolni, gondolkodni!
Szervezeti kommunikáció ás tárgyalástechnika
(szeminárium)
Dr. Kővári EditHétfőnként 10:00-11:30A épület A/05 teremMilyen a jó szervezeti kommunikáció? Hogyan viselkedj egy üzleti tárgyalás során? Milyen tárgyalási technikák vannak? Ezekre a kérdésekre is választ kapsz az órán.
Mikroökonómia
(előadás)
Dr. Csuka GyöngyiHétfőnként 10:00-11:30Polinszky-terem (Wartha Vince u. 1.)A mikroökonómia a modern közgazdaságtan egyik ága, amely a piacok működését, a fogyasztási javak és a termelési tényezők keresletének, kínálatának, árának alakulását meghatározó feltételeket vizsgálja.
Nemzetközi gazdaságtan (szeminárium)Konka BoglárkaHétfőnként 14:00-15:30A épület A/6 teremÉrdekel a nemzetközi gazdaságtan, a világgazdaságban zajló folyamatok? A nemzetközi kereskedelem, az export, az import? Ezen az órán sok érdekességet fogsz hallani a témában.
Felelősségvállalás üzleti aspektusai (angol nyelven)
(szeminárium)
Dr. Kővári EditKeddenként 10:00-11:30A épület A/05 teremVegyél részt ezen az izgalmas angol nyelvű órán, és ismerd meg az üzleti élet etikai dilemmáit, a társadalmi felelősségvállalás egyéni és szervezeti szempontjait!
Bevezetés a marketingbe (szeminárium)Dr. Hargitai Dávid MátéKeddenként 10:00-11:30A épület A/4 teremMi az a marketing? Miért fontos a fogyasztói magatartás vizsgálata? Mi tartozik a marketingkommunikáció eszköztárába? Hogyan működik az e-marketing? Ezekre, és sok más, marketinggel kapcsolatos kérdésre is választ kaphatsz a szemináriumon.
Nemzetközi turizmusföldrajzDr. Lőrincz KatalinKeddenként
14:00-15:30
A épület A/4 teremÉrdekel a földrajz? Tudni szeretnéd, hogy milyen turisztikai attrakciók vannak egyes országokban? Utazz velünk!
Bevezetés a marketingbe (szeminárium)Dr. Hargitai Dávid MátéKeddenként 14:00-15:30A épület A/5 teremMi az a marketing? Miért fontos a fogyasztói magatartás vizsgálata? Mi tartozik a marketingkommunikáció eszköztárába? Hogyan működik az e-marketing? Ezekre, és sok más, marketinggel kapcsolatos kérdésre is választ kaphatsz a szemináriumon.
Kulturális turizmus Dr. Lőrincz KatalinSzerdánként
8:00-9:30
A épület A/4 teremIsmerd meg a kulturális turizmus fogalmát, típusait és tarts velünk egy virtuális utazásra a kulturális turizmus területén!
Ellenőrzés
(előadás és szeminárium)
Dr. Fehér HelgaSzerdánként
10:00-11:30
A épület A/8 teremPrecíz vagy és szeretsz helyzetet analizálni? Az előadás keretein belül megismerheted, milyen módszerekkel és eszközökkel lehet bemutatni a tényeket, valamint az esetleges eltérések nyilvánvaló és rejtett okait.
Számvitel alapjai (szeminárium)Dr. Molnárné Barna KatalinSzerdánként
10:00-11:30
A épület A/7 teremA tárgy a számvitel logikájának megismeréséhez, a számviteli alapok és a számviteli gondolkodásmód elsajátításához ad segítséget. A tárgy jelszava: nem magolni, gondolkodni!
Munkaerőpiaci intézmények és elemzésekBiermann MargitSzerdánként
10:00-13:30
A épület A/112 teremFoglalkoztatás és munkanélküliség fogalmai, jellemzői Magyarországon és az Európai Unióban.
A menedzsment gyakorlati aspektusai (angol nyelven) (szeminárium)Dr. Kővári EditCsütörtökönként 10:00-11:30A épület A/03 teremGlobalizáció, vállalati környezet, vezetési stílusok, szervezeti viselkedés, CSR és egyéb érdekes témák angolul.
Bevezetés a marketingbe (szeminárium)Dr. Hargitai Dávid MátéCsütörtökönként 12:00-13:30A épület A/7 teremMi az a marketing? Miért fontos a fogyasztói magatartás vizsgálata? Mi tartozik a marketingkommunikáció eszköztárába? Hogyan működik az e-marketing? Ezekre, és sok más, marketinggel kapcsolatos kérdésre is választ kaphatsz a szemináriumon.
Bevezetés a marketingbe (szeminárium)Dr. Hargitai Dávid MátéCsütörtökönként 16:00-17:30A épület A/5 teremMi az a marketing? Miért fontos a fogyasztói magatartás vizsgálata? Mi tartozik a marketingkommunikáció eszköztárába? Hogyan működik az e-marketing? Ezekre, és sok más, marketinggel kapcsolatos kérdésre is választ kaphatsz a szemináriumon.