Számos gazdasági tudósítás fest mostanában sötét fellegeket a piac egére, és prognosztizálja az üzleti folyamatok lassulását, a növekedés visszaesését…

Ilyenkor azonnal elkezdünk aggódni a nyereség csökkenése miatt, és igyekszünk  – ahol lehet – faragni a költségeken.

Minden képzési vezető megtapasztalja, hogy az első terület, amelyen ilyenkor a cégvezetők szeretik szorosabbra húzni a nadrágszíjat, az a képzés. “Most nincs pénzünk képzésre!  Majd ha újra jobban mennek a dolgok!”, hallhatjuk.

Ismerős a helyzet?

Nyilván…  De mi történik akkor, ha a borús idő miatt nem fejlesztjük a vezetőket és a dolgozókat?  Ha hagyjuk romlani a hatékonyságot és a munkahelyi morált?  Nem lehet, hogy akkor a negatív belső tényezők még tovább csökkentik az eredményeket?

És hogyan leszünk felkészültek arra az időre, amikor majd megint hétágra süt a nap??

Mindezek tükrében érdemes végigondolni, hogy a képzésre elsősorban költségként vagy megtérülő befektetésként tekintsünk-e.

Egy kávé és egy kis sütemény mellett erre az alapvető kérdésre keressük a választ az ingyenes üzleti reggeli keretében, megbeszélve azt, hogy

Az üzleti reggeli során egy fiktiv eseten keresztül számítjuk ki a megtérülést, majd a résztvevők számára elektronikusan is elérhetővé tesszük a kalkulációs modellt.