Hotelfront

Fotó: napibalaton.hu

Szállodai menedzsment tanóra keretében Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók tanulmányi kirándulást tettek a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton szállodában. A kiránduláson szerzett tapasztalatait ez alkalommal Jeskó Tünde osztja meg velünk.

„Délelőtt 12 órára érkeztünk meg a Ramada Hotelbe. Látogatásunk célja az volt, hogy a Szállodai menedzsment tanórán hallottak és tanultak után, a gyakorlatban és a való életben is megismerkedjünk egy szállodával, annak különböző egységeivel, azok működésével és a munkabeosztásokkal.

A szálloda elhelyezkedését tekintve könnyen megközelíthető, a buszpályaudvarról és a vasútállomásról is néhány perc alatt elérhető.

A szállodába lépcsőn juthatunk be, ami akadálymentesség szempontjából nem előnyös. Miután beléptünk, természetesen a recepciót pillantottuk meg először, ami nekem nagyon tetszett, mert barátságos kialakítású, mind színeiben, mind méretében. A szálloda belterének kialakítását is jónak tartom, mivel könnyen megközelíthető az étterem, a wellness és a konferenciatermek is. Az épület meglehetősen régi, de korszerű berendezés és design jellemzi.

A szobák jól felszereltek, barátságosak, meglehetősen tágasak, és a kilátás a Balatonra gyönyörű. Nagyon tetszett továbbá az éttermek kialakítása és hangulata. A szálloda színei is kellemesek. A konferenciatermek szintén tágasak, kellemes hangulatúak és csöndesek, kifejezetten konferenciák lebonyolítására alkalmasak.

A szálloda udvara, parkja csodálatos. Kitűnő a fekvése, ugyanis egy domboldalon található, rengeteg fa, növény található benne.

Az alkalmazottak talpraesettsége, magabiztossága, és a ház bemutatása – amit érdekes szállodai esetekkel tarkítottak – szintén elnyerte a tetszésemet. Összességében nagyon pozitív benyomást keltett a hotel, mind a szolgáltatások mind pedig a design által.

Nagyon jónak tartom, hogy az elméleti tananyag mellett látogatást tettünk egy működő szállodába, mert az év során elméletben kaptunk képet a hotelek, és azok különböző részlegeinek működéséről, a látogatás során pedig gyakorlatban is megtapasztalhattuk a tanultakat, továbbá nagyon hasznos volt a szállodaiparban dolgozóktól különböző információkat és instrukciókat kapni.”