Fellowship program 2011

Fellowship program 2011


*Oktatási és gyakorlati képzési lehetőség roma jelentkezőknek az Amerikai Nagykövetségen*

Az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége örömmel jelenti be, hogy folytatja Szakmai Képzési Programját, melyet roma származású személyek számára hirdet meg. A program célja olyan szakmai képességek átadása, amelyeket a későbbi munkaadók hasznosnak tarthatnak. A Nagykövetség elkötelezett a tiszta és átlátható kiválasztási folyamat mellett.

A programra magyar állampolgárságú, egyetemet vagy főiskolát nemrégiben elvégzett vagy jövő évben befejező roma származású személyek jelentkezését várjuk. A középszintű angol nyelvtudás (írás, beszéd, szövegértés) követelmény. A jelentkezőknek kötelezettséget kell vállalniuk, hogy a teljes, két hónapos programot elvégzik. Az Amerikai Nagykövetség a program idejére ösztöndíjat nyújt, illetve biztosít egyéb, szükségesnek ítélt támogatást.

A program része az intenzív angol nyelvoktatás, és általános tájékoztatás a Nagykövetség napi munkájáról.  Ezen kívül a résztvevők üzleti folyamatok, közkapcsolatok, kereskedelmi kapcsolatok, ügyfélszolgálat, fejlesztési és támogatási projektek, retorika, szakmai etika, valamint pénzügyi menedzsment modulokat teljesítenek. Beletartozik még a programba az életvezetési tanácsadás, illetve a munkavállalást és a munkavégzést segítő készségek fejlesztése is. A program során a résztvevők kutatói és rövid jelentés írási feladatokat kapnak, továbbá az érdeklődési körüknek megfelelő projektek megvalósításában vehetnek részt. A program sikeres lezárásaként a résztvevők a Nagykövetségen töltött időszakról igazolást kapnak.

A jelentkezéshez, kérjük, az önéletrajzát (1 oldalon), illetve az általános és szakmai célkitűzéseit részletező motivációs levelét (1 oldalon) angol nyelven küldje el a fellowship@usembassy.hu <mailto:fellowship@usembassy.hu> email címre *2011. szeptember 23-ig*. A motivációs levélben, kérjük, fejtse ki továbbá azon nehézségeket, melyeket le kellett küzdenie ahhoz, hogy főiskolai/egyetemi diplomát szerezzen. Ha behívják interjúra, kérjük, hozza magával főiskolai/egyetemi diplomáját vagy az indexét.

A kiválasztott jelentkezők várhatóan október végén, november elején kezdik meg a képzési programot. 2012 januárjában egy újabb képzési
fordulót indít a Nagykövetség. Azok a jelentkezők, akik inkább a későbbi időpontban szeretnének részt venni a programon, kérjük, jelezzék ezt a jelentkezésükkor.

http://hungarian.hungary.usembassy.gov/pr_09092011a.html