Az idén sem hiányozhatnak a GTK Színpadról a zenés, táncos, közönséget megmozgató programok, amelyek minden nap 17.45 órától kezdődnek. Ahogy korábban már írtuk, szerdán Benedek Barbival zumbázunk, erről bővebb infót itt találtok, a fesztivál többi napján pedig a várpalota RI-SzA Táncklub alapítói, Nagy RIcsi és Nagy SzAndra mozgatnak meg bennünket.

Július 14-én, csütörtökön a cha-cha-cha lesz napirenden. A cha-cha-cha az afrokubán zene fejlődéséből alakult ki és a mambóhoz hasonlóan először csak zenei forma volt. Egy mesterségesen alkotott tánc, a rumbának és a mambonak egy változata. Viszonylag gyors, kis teret betöltő, rendkívül ötletdús és játékos hangvételű.

Július 15-én, pénteken salsázni fogunk, és előre szólunk, hogy fergeteges hangulat várható!:) A salsa egy világszerte elterjedt társasági tánc neve, mely az utcai latin táncok közé tartozik. A név közvetlen jelentése fűszeres szósz, mely eredetileg a salsa zenére vonatkozott.  A Kubában ösztönös, „elvek nélküli” táncok jellemzője a játékosság, a hétköznapi történések stilizált előadása.

Július 16-án, szombaton Ricsi és Szandra segítségével egy kicsit színházi szereplőkké válhatunk, miközben az Utcazene Fesztivál első Flashmob-ját is megcsináljuk! A program meglepetés, de garantáljuk, hogy Mindenki jól fogja érezni magát!