Biermann MargitA Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban (pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó és szociális területen dolgozó) tevékenykednek és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

A díjazottak személyére bárki tehet javaslatot egy személyes történet elküldésével, hiszen mindenki ismer olyan „Aranyanyukat”, akikre szívesen gondol, és szívesen meghálálná, amit érte vagy családja valamelyik tagjáért tettek.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának Emberi Erőforrások alapszakos hallgatói karunk oktatóját, Biermann Margitot jelölték a díjra.

DíjAz alábbiakban pár mondatot idézünk a jelölésből: „A tanárnő évek óta a hallgatók kedvence, hiszen amellett, hogy kiválóan oktat, mindig szárnyai alá veszi és egyengeti a tanulók útját. Szabadidejét is diákok segítésére fordítja, időt és fáradtságot nem kímélve magyarázza el más tárgyak összefüggéseit, ha éppen nem értik azokat. Teszi ezt úgy, hogy közben az élet kihívásaira is tanítja őket. Órái mindig kiváló hangulatban telnek és gyakori, hogy a hallgatók motiválására és figyelmének fenntartására különböző oktató játékokat talál ki, vagy éppen sütit süt a helyes válaszolóknak.

Személyében olyan embert ismerhetnek meg, akinek diákjai jelentik a családot, ezért úgymond mindenki pszichológusa is egyben. Fogadóóráin kívül szinte egész nap arra vár, hogy segíthessen. Bármit sodort az élet elé, minden helyzetben kiválóan megfelelt, mint szakember és személyiség is. Margit motivációs erővel hat a hallgatókra és az anya szerepét tölti be.”

A díjra többszáz jelöltet küldtek be, melyből a zsűri 16 főt választott ki az október végéig tartó szavazásra. A végső eredmény a novemberi díjátadó gálán derül majd ki.

A zsűri oklevélben részesítette Biermann Margitot munkája elismeréseként és további bátorításként, melyet a diákok jelölése alapján érdemelt ki.

Gratulálunk az elismeréshez és további sok sikert kívánunk!