CC 2.0 by Mike Licht

CC 2.0 by Mike Licht

A HAESF (Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund) szervezete ma tartotta tájékoztatóját amerikai  ösztöndíj programokat illetően. Két fő területe van a megpályázható ösztöndíjaknak: a gyakornoki és egyetemi programok, illetve a kutatói és vezetői programok. A gyakornoki és egyetemi programok két pályázható programja:

Professional Internship Program , amely 6-12 hónapos szakmai gyakorlatot biztosít teljes anyagi támogatással végzős hallgatóknak és friss diplomásoknak. A maximális elérhető támogatás 30.000 USD 12 hónapra.

Graduate Scholarship Program, amely 3 évig terjedő anyagi támogatást nyújt a legmagasabb képzési fokozat megszerzéséhez. Mértéke: max.25.000 USD 12 hónapra, maximum 3 éven át.

Az ösztöndíjak megpályázása során érdemes szem előtt tartani azokat a főbb szempontokat, amelyek szerint a kiválasztás történik. Legfontosabb a szakmai felkészültség és határozott karriercél. Ezt követi az erős tanulmányi átlag tekintettel a saját szakterületre, a felsőfokú angol nyelvtudás, illetve a tanórán kívüli egyéb szakmai tevékenység.

A létrejövő tanulmányi szerződés alapján a megszerzett tapasztalatokat a hazatéréstől számított min. 3 éven keresztül Magyarországon kell hasznosítani.

Pályázni évente két alkalommal lehet, áprilisban, illetve októberben, és egy kb. 6 hónapos időtartamon belül már lehet is indulni az Amerikai Egyesült Államokba.

A pályázási esélyek határozattan jók, mivel a program 6 éve működik, és már több, mint 300 hallgatónak ítélték oda az ösztöndíjat.

Részletes információ található : www.haesf.org

e-mail: info@haesf.org

tel: (1) 413-0018