Notebook-ok jöttek és mennek is, hiszen terjedtek a netbook-ok és mellettük rohamosan fejlődik a table-tek piaca.

Elgondolkodtató és talán egy felmérést (case study, kutatási lehetőség a következő TDK-ra) is megérne, hogy mi, mai fiatalok, egyetemisták melyiket is használjuk. 🙂

Elképzelhetetlen nekünk, mai fiataloknak, de már a 7-8 éves gyerekek esetében is, hogy számítógép, főleg internet nélkül létezzünk. Ismerhetjük még korábbi éveinkről a robusztusnak számító otthoni asztali PC-ket. Jöttek az első notebook-ok és mosolyt csaltak arcunkra, hogy végre magunkkal vihetjük bárhova otthoni, iskolai irodánkat. Akinek viszont 3-4 kg-nál nehezebb gépe volt, egy hosszasabb séta után a városban nem kívánta már tovább cipelni, gondolta magában – Bárcsak könnyebb volnál, jobban szeretnélek! Magam is elgondolkoztam nem egyszer, hogy lecserélem, pedig csak 2,6 kg a tömege.

Fottó: http://www.notebook.hu/images/upload/cikk/tablets_grey.jpg

Mennyivel egyszerűbb, könnyebb lenne egy netbook-ot vagy table-t vinni magunkkal az egyetemre egy néhol 2-3 kg-os notebook helyett. A környezettudatosságról ne is beszéljünk. Kevesebb nyomtatott anyag, kevesebb papírfelhasználás, egyszerűen mindent egy gépen. Természetesen egy netbook-kal is könnyedén megvalósítható lenne, hiszen ezt már tapasztaljuk nap, mint nap, de mégsem annyira design-os és könnyű, mint egy table-t. Tovább feszegetve a szálakat, képzeljük csak el, jegyzettámogatások helyett table-t támogatásban részesülnének a hallgatók, biztos többen látogatnák az Egyetemi Könyvesboltot.

Mielőtt még belevágnánk, tapasztalt felhasználókhoz híven, nagyon ajánlott körbenézni a piacon, hogy most mit is kínálnak a legnagyobb gyártók. Ehhez gyűjtöttünk össze pár aktuális hírt a világhálóról a világból, amelyek teljes szövegét a Kvantitatív Módszerek Tanszék honlapjáról érhettek el.

Kellemes kikapcsolódást és olvasást kívánok a Kvantitatív Módszerek Tanszék nevében is és felhívjuk kedves, fiatal olvasóink figyelmét egy lehetséges kutatási, mini case study elkészítésére is. Mérjük fel a Kvantitatív Módszerek Tanszék oktatóinak segítségével és témavezetésével, hogy egyetemünkön a hallgatók milyen eszközöket használnak tanulás céljából, és miért részesítik azokat előnyben. A téma kivitelezésében és az eredmények értékelésében támogatást nyújtanak a tanszék oktatói.

Ne csak olvassunk és beszélgessünk a témáról, ALKOSSUNK VÉLEMÉNYT EGY KUTATÁS KERETÉN BELÜL! 🙂

Amennyiben kérdésetek merülne fel a témát illetően írjatok nekem bátran (nemeth_ani@hotmail.com) és további információval látlak el benneteket!

Németh Anikó