A műszaki menedzser szak egyaránt jó lehetőségeket kínál a gazdasági és a műszaki érdeklődésűek részére. Kevés olyan terület van, ahol csak az egyikkel sikeresen lehet boldogulni.
A gazdasági szakembereknek jó tisztában lenniük azokkal a termelési, szolgáltatási, logisztikai folyamatokkal, amelyekhez a pénzügyi, számviteli, marketing műveletek tartoznak. Ezeknek a folyamatoknak az irányítóinak pedig ismerniük kell a tényleges tevékenységek, döntések gazdasági következményeit. A műszaki menedzser érti mindkét nyelvet.
Ennek köszönhetően végzett műszaki menedzsereink éppúgy dolgoznak termelési területen, mint jól fizetett gazdasági informatikai tanácsadóként. A szolgáltatások előtérbe kerülésével pedig egyre többen helyezkednek el ezen a területen. Sokuk van logisztikai munkakörben, különösen az autóiparban.
Az alapszakon végzett műszaki menedzserek előtt nyitva áll a műszaki menedzser vagy logisztikai menedzser mesterszak éppúgy, mint a szervezés és vezetés mesterszak, vagy a nemzetközileg jól ismert MBA (Master of Business Administration).
Az érdeklődők számára jelentő számú állami ösztöndíjas hely áll rendelkezésre a Pannon Egyetem műszaki menedzser szakán.