CsoportkΘpA Gazdaságtudományi Karról tizennégyen úgy döntöttünk, hogy megpályázzuk a DAAD csoportos tanulmányi útjára vonatkozó pályázatát, amit hosszas munkánk gyümölcseként el is nyertünk. 2010. június 29-ére tűztük ki az indulás időpontját, melynek élménybeszámolóit szeretnénk Veletek is megosztani.

2010. június 29-én 9 órakor indultunk egy 9 fős kisbusszal és egy személyautóval. Az út hosszú volt, de szerencsére probléma nélkül, viszonylag gyorsan és kényelmesen 6 órakor megérkeztünk Münchenbe és elfoglaltuk a szállásunkat. Az esti közös megbeszélésünkön kiosztottuk az esedékes feladatokat, majd mindenki elvonult a szobájába kipihenni az utazás fáradalmait.

Reggeli után elindultunk az egyetemre, kicsit körbejártuk az épületet. Bemutatkoztunk a diákoknak, előadást tartottunk a Gazdaságtudományi karról, vetítettünk nekik egy videót az egyetemről, kiemeltük iskolánk és Veszprém előnyeit, adottságait, hogy felkeltsük az újonnan megismert társaink érdeklődését, ha kedvük támadna egy vagy két szemesztert külföldön, idegen városban tölteni, gondoljanak a Pannon Egyetemre is az alternatíváik között. 😉 Ezután a Turizmus tanszék egyik okatatójának előadása következett, mely nagyon érdekes volt, bár számomra egy kicsit hosszúnak bizonyult. A téma a kertturizmus volt. Az előadás után kevert csoportokat alkottunk a német hallgatókkal, ugyanis kétféle közös feladatot kellett megoldanunk (látogatás egy parkban és annak értékelése illetve egy park lehetséges fejlesztéséről prezentáció készítése). Egy kicsit kontaktoltunk, megbeszéltük a másnapi találkát, majd elbúcsúztunk egymástól, s ezután még tettünk egy esti sétát a belvárosban. Este a szálláson brainstorming következett, egy kis késői vacsi és számos laptop (nem bírjuk modern technika nélkül…) társaságában…