Ha érdekel a fenntarthatóság és szeretnéd ötleteddel alakítani a jövő megoldásait, akkor max. 4 fős csapatoddal jelentkezz a MOL Körforgásos Gazdaság kihívására!

A MOL és a Körforgásos Gazdaság >>>

A kihívás:

Az egyutas betétdíjas palackok és üvegtermékek hatékony újrahasznosítása. A 100 ml-esnél kisebb és a 3 literesnél nagyobb italcsomagolásokat jelenleg a visszaváltó automaták nem tudják kezelni. Több olyan termék nem kerül visszaváltásra, melynek alakja vagy mérete megakadályozza azok automata berendezéssel történő begyűjtését. A jelenleg ismert és alkalmazott megoldások nem automatizáltak, szükség van a kézi válogatásra és számolásra – ezért olyan innovatív megoldást keresünk, ami könnyen megvalósítható és mellőzi a kézzel történő számolást, így egyszerűbb és jobban reagál a vevői elégedettségre.

A megoldás a ti kezetekben van!

Olyan hallgatói csapatok jelentkezését várják, akik folyamat- és műszaki tervezésben is otthonosan mozognak, és nem riadnak meg valós ipari kihívásoktól. Az ötlet kivitelezéséhez egyaránt szükség lesz mérnöki gondolkodásra és gazdasági szemléletre. Olyan megoldást keresnek, mely akár országos szinten is megvalósítható, hatékonyan szolgálja a fogyasztói igényeket és költséghatékony – legyen az folyamatleírás, eszköz design vagy szoftveres megoldás.

A jelentkezés feltételei: Jelentkezéseteket a challenge@mol.hu email címen várják 2022. október 14-ig a csapat tagjainak rövid bemutatkozásával.

A kihívás részletes ismertetésére online vezetői beszélgetésen kerül sor október 20-án 9:00 órakor.

A pályázatokat november 20-áig fogadják, a kiértékelést követően pedig a legjobb ötleteket beküldő csapatok részt vehetnek a döntőn.

A 3 legkiemelkedőbb csapat tagjai az értékes jutalom mellett meglátogathatják a MOL ikonikus új székházát, a nyertes ötletet pedig a csapattal közösen valósítják meg!