A GTK-n induló mesterszakokat bemutató sorozatunk negyedik részében a Műszaki menedzser mesterképzést mutatjuk be Nektek. Ne feledjétek, hogy a keresztféléves Mesterszakos jelentkezési határidő november 15.!

A Műszaki menedzser mesterszakot leginkább azoknak ajánljuk, akik szeretnének áttekintő képet kapni a termelési és szolgáltató folyamatokról műszaki, gazdasági, humán és társadalmi szempontból, és érdeklődnek ezen területek összefüggései iránt. A szak hallgatói előnyben részesítik a problémamegoldó technikákat, és képesek lesznek komplex műszaki-gazdasági feladatok menedzselésére. Emellett érdeklődnek az innovációs stratégiák kidolgozása és megvalósítása iránt is, és hogy a gazdálkodás minőségi és hatékonysági mutatóit milyen módszerekkel lehetne javítani.

A képzés során elsajátított gyakorlati tapasztalat és tudásanyag lehetőséget nyújt a végzett hallgatók számára, hogy megpályázzanak számos rangos álláshelyet, karrierjük további építésével képesek lesznek közép- és felsővezetői posztok betöltésére is. Elhelyezkedhetnek profiltól függetlenül bármilyen termelővállalatnál, nagyobb forgalmú kereskedelmi vállalkozásoknál, tanácsadó és pályázatíró cégeknél, mérnöki irodákban, állami szervezeteknél, önkormányzatoknál, közintézményekben, közgazdasági kutatóintézetekben. A szerzett ismeretek ezen túl elvileg alkalmassá tesznek majd saját vállalkozások indítására és sikeres működtetésére, illetve önálló szakértői tevékenység folytatására is (pl. pályázatíróként vagy projektmenedzserként).

A szakra előzetes kreditvizsgálat nélkül felvehetők azok, akik műszaki menedzser alapszakon szereztek diplomát. Egyéb felsőfokú végzettség esetén a hallgatók előző tanulmányaiból 60 kreditpontot kell elismertetni, ebből a mesterképzésbe való felvétel előfeltételeként legalább 30 kredittel kell, hogy rendelkezzen a hallgató a tantervben meghatározott ismeretkörökben.

A 4 féléves (120 kredit) mesterképzés elvégzése után az oklevélben szereplő szakképzettség a következő lesz: Okleveles Műszaki Menedzser (MSc in Engineering Management).

A szakról további információkat itt találtok, illetve bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk bizalommal telefonon, e-mailben, vagy személyesen.