koncert2009. október 3-án, szombaton este a Pannon Egyetem alapításának 60. évfordulója alkalmából került megrendezésre a Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje a Gazdaságtudományi Kar és a Műszaki Informatikai Kar közös szervezésében.

Az este Dr. Jancsik András, a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Dr. Friedler Ferenc, a Műszaki Informatikai Kar dékánja, és Dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektorának köszöntőbeszédével indult, majd elkezdődött a közel másfél órás hangverseny. A teltházas koncerten többek között Bach, Mozart, Liszt, Orbán és Mendelssohn egy-egy darabját hallgathattuk meg.

Az este folyamán közreműködött Rozsnyói Péter zongoraművész, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsesszzongora szakán szerzett diplomát, és szólóban, illetve különböző formációk tagjaként is hírnevet szerzett itthon és külföldön egyaránt. 2006-ban a világ azon 12 zongoristája között volt, aki részt vehetett a Montreux-i nemzetközi jazz-zongora versenyen. 2007 óta Zenetörténet előadást tart óraadóként a Műszaki Informatikai Karon.

Rédey Ákos rektor úr meglepetésvendége Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekesnő volt. A művésznő előadásában először Purcell: Dido és Aeneas című operájából Dido búcsúját, majd Gluck: Erato áriáját hallgathatjuk meg az „Il parnasso confuso”-ból, mely előadásokkal még tovább emelte az est fényét.

A koncertről készült fényképek megtekinthetők itt, míg az Egyetem TV által készített beszámoló az alábbi videóra kattintva.