Fotó: Szabó László

Fotó: Szabó László

Egy jó léPÉs címmel első alkalommal hirdetett középiskolásoknak vetélkedőt egyetemünk, amelyre szép számban jelentkeztek csapatok a térség iskoláiból.

A vetélkedőn összesen tizennégy öttagú csapat vett részt, akik Veszprémből, Balatonfüredről, Balatonfűzfőről, Keszthelyről és Székesfehérvárról érkeztek.

A versenyzőknek egyetemünk öt karának tudományterületeiről származó, vagyis humán, műszaki, természettudományos, gazdasági, agrár  kérdésekre kellett válaszolniuk, emellett pedig kreativitásukról is tanúbizonyságot kellett tenniük.  A zsűri tagjai az egyetem oktatói közül kerültek ki, a csapatokat pedig minden fordulóban egy-egy egyetemi hallgató segítette.

A szombat délelőtti és délutáni elődöntőben kétszer hét csapat versengett, a vasárnap délelőtti középdöntőbe hat, a délutáni döntőbe három csapat jutott tovább, a vetélkedőt Szántó Dávid televíziós műsorvezető vezette.

A Veszprém Városi Televízió a kétnapos vetélkedőből négy adást készít, az első elődöntőt február 19-én, szombaton este hat órakor láthatják, a műsort a helyi, keszthelyi és fehérvári televíziók, valamint a Hálózat Tévé is sugározza majd.

A vetélkedőre valóban igaz, hogy mindenki nyertes, hiszen valamennyi csapat – a kiesők is – ajándékkal távozott. A fődíjat a Continental Teves ajánlotta fel, a győztes csapat tagjai valamennyien kaptak egy laptopot.

Minden résztvevőnek ezúton is gratulálunk!

(Forrás: naplo-online.hu)