Kochmeister-díj 2017 pályázatA Budapesti Értéktőzsde a Kochmeister-díj 2017 keretében két kategóriában pályázatot hirdet a magyarországi gazdasági, pénzügyi képzést folytató egyetemek és főiskolák hallgatói számára.

A Budapesti Értéktőzsde Kochmeister pályázatával olyan tehetséges fiatalokat kíván jutalmazni, akik előre meghatározott, a tőzsdével, tőkepiaccal kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmány(oka)t készítik el.

A pályázat győztesei és a felkészítő tanáraik a BÉT Kochmeister-díj keretében összesen 1.100.000,- forint pénzjutalmat is elnyernek.

A pályázatra várják minden 35 év alatti nappali, esti és levelező tagozatos egyetemista, főiskolás, PhD hallgató, illetve másoddiplomás hallgató munkáját, továbbá a 2016/2017 tanévben végzett frissdiplomás pályamunkáját is. A pályázatra külföldi egyetemen, főiskolai képzésben résztvevők is jelentkezhetnek. (Nem adhatnak be pályázatot a Budapesti Értéktőzsdével munkaviszonyban álló személyek és ezek hozzátartozói.)

A pályázati témákat a BÉT, illetve a tőkepiac aktuális kérdéseinek figyelembe vételével állították össze, így a Hallgatók két kategóriában, az alábbi témakörökben nyújthatnak be pályázatot:

I. KATEGÓRIA: A BÉT által javasolt 9, illetve az előzetesen egyeztetett témakörök valamelyikére benyújtott pályázat.

1. A BÉT által előzetesen jóváhagyott téma
2. A tőkepiacok szereplőinek érdekrendszerei közötti összefüggések
3. Árjegyzői rendszerek a modern tőzsdék részvénypiacain
4. Az ETF-ekben rejlő lehetőségek
5. Az EU szabályozás megújításának eddigi és várható hatásai
6. Tőzsdén jegyzett alacsony forgalmú papírok kezelése
7. KKV-k tőkepiaci finanszírozása
8. Milyen egy ideális tőzsdeaspiráns cég, hogyan határozzák meg az egyes tőzsdék a tőzsdei bevezetések kritériumrendszerét
9. A tőzsdei cégek folyamatos ellenőrzésének gyakorlati kérdései, nehézségei, az egyes országokban alkalmazott megoldásai
10. A kommunikáció szerepe a tőkepiacokon

II. KATEGÓRIA: Részvényelemzés készítése a BÉT egyik Prémium kategóriás, nem blue chip részvény (BÉT blue chip részvényei: MOL, OTP, RICHTER, MTELEKOM) kibocsátójáról

1. Részvényelemezés készítése a BÉT egyik Prémium kategóriás, nem blue chip részvény kibocsátójáról

A pályázatra való jelentkezés határideje (a kidolgozni tervezett téma megjelölésével): 2017. június 2.

A pályázatra való jelentkezés módja: a Budapesti Értéktőzsde honlapjáról letölthető pályázati adatlapot, valamint az adatkezelési hozzájárulást kitöltve és aláírva, beszkennelve elektronikusan Cservék Judit e-mail címére lehet eljuttatni, cservekj@bse.hu. Az email tárgya a következő legyen: “BÉT Kochmeister-díj 2017”.

A dolgozatok benyújtásának határideje: 2017. június 30. (péntek) 23:59 óra.

A pályázat részleteiről bővebben a https://www.bet.hu/Rolunk/Kochmeister-palyazat/2017/Palyazati-kiiras-2017 oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.