www.flickr.com/photos/schluesselbein CC 2.0

www.flickr.com/photos/schluesselbein CC 2.0

A Képzési útvonal kereső a Felvi legújabb felvételi- és pályaorientációs szolgáltatása, mely abban segít a felvételizőknek, hogy megtalálják a számukra megfelelő képzési útvonalat. Lényege, hogy a megszerzett végzettségekhez az adott képzésről elérhető mesterképzéseket kapcsol. A szolgáltatást az ún. bemeneti szakok (első oklevél, amire meghatározott mesterszak(ok) épülnek) és a mesterszakok felől közelítve is lehet használni, vagyis meg lehet találni a megcélzott mesterszakhoz elvárt alapokleveleket és az adott alapoklevelek után megcélozható mesterképzéseket is.

A keresőfelületen szabadszavasan lehet megadni az bemeneti vagy a mesterszak nevét, majd ezután lehet megjeleníteni a térképet. Ha valaki nem biztos benne, melyik szak érdekli, a ‘Teljes szaklista’ fülre kattintva ABC sorrendbe gyűjtött szaknevek közt is böngészhet.

Ha a felhasználó kiválasztotta az őt érdeklő alap- vagy mesterképzést, a találati ablakban láthatóvá válik az egyes szakok közti kapcsolatok típusa. A szaknév utáni kérdőjelre kattintva – ahol rendelkezésünkre áll ilyen – el lehet érni az adott szak szakleírását és hivatalos leírását (képzési és kimeneti követelmények) is. Utóbbi tanulmányozása különösen ajánlott, hiszen az egyetemek, főiskolák Kreditátviteli Bizottságai meghatározott kreditek teljesítésével más szakokat is elfogadhatnak bemeneti szakként. (Forrás: felvi.hu)